Apple deelt Dow Jones verse tik uit

Coca-Cola probeert met de verkoop van steeds kleinere blikjes de winst op peil te houden. ©Bloomberg

Na IBM en United Technologies dinsdag, weegt vandaag een koersval van Apple op de Dow Jones.

Het resultatenseizoen is bepaald geen hoogvlieger voor de Dow Jones . 's Werelds oudste beursbarometer zakte 0,4 procent tot 17.851 punten.

Dit keer is het vooral Apple , dat pas sinds maart in de Dow noteert, dat op de index weegt. De verkoop van de iPhone, 's werelds rendabelste consumentenproduct, bleef vorig kwartaal iets onder de zeer hoog gespannen verwachtingen. En ook al lijkt Apple's nieuwste product, de Apple Watch, behoorlijk te scoren, toch reageren beleggers ontgoocheld. Het aandeel ging 4,3 procent lager naar 125,14 dollar.

Boeing had vorige week al een waarschuwing uitgestuurd en dus reageren beleggers nu vrij relaxed op de eigenlijke publicatie van de cijfers. Te meer daar de vliegtuigbouwer dankzij een groot contract met FedEx een tweede leven gevonden heeft voor de Boeings 767.  De pakjesdienst bestelt 50 van de vrachtversie van die toestellen. Boeing koerste 1 procent hoger op 146,47 dollar.

Coca-Cola noteerde 0,7 procent lager op 40,90 dollar. Het jongste kwartaal was opnieuw niet om wild van te worden: de frisdrankenreus zag de omzet 3 procent zakken naar 12,2 miljard dollar. Coca-Cola probeert de omzetdaling te beperken door kleinere en relatief rendabele blikjes Coke te verkopen. De nettowinst steeg wel fors, door een deal met Monster Beverage.  Bovendien kwamen zowel winst als omzet boven de marktprognose uit.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud