Advertentie

Argenx trapt Nasdaq-IPO af

Tim Van Hauwermeiren, CEO van Argenx ©Emy Elleboog

Dankzij een deal met de Amerikaanse gigant AbbVie lijken de Gentenaars klaar voor het Amerikaanse biotechwalhalla.

Het wordt stilaan dringen voor de biotech-Belgen op Nasdaq: na GalapagosCelyad en Tigenix trekt nu ook Argenx  naar het Amerikaanse walhalla voor de sector. De Gentenaars dienden bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC een registratie-aanvraag in.

Helemaal uit de lucht komt de beslissing niet gevallen: de specialist in antilichamen voor auto-immuunziekten kondigde begin vorige maand al aan ambities te koesteren

Net zoals sectorgenoot Ablynx werkt Argenx aan geneesmiddelen op basis van antilichamen van kameelachtigen (onder andere lama's). Het bedrijf probeert de specifieke kenmerken van antilichamen bij lama's in menselijke antistoffen in te brengen.

Buffer

Argenx ontwikkelde zo een platform dat toegepast kan worden in tal van ziektegebieden. Er zijn drie onderzoeksprogramma's lopende naar kankermedicijnen. Tegenover 17 miljoen inkomsten stonden in 2016 32 miljoen onderzoeksuitgaven. Die 'cash burn' van 15 miljoen is typisch voor de sector en bij Argenx stond daar per eind 2016 een zeer comfortabele cashfbuffer van bijna 100 miljoen tegenover.

De timing zit snor voor de stap naar Wall Street: het aandeel Argenx is sinds de beursgang midden 2014 verdubbeld. In juni vorig jaar haalde het bedrijf nog 30 miljoen euro op bij voornamelijk Amerikaanse investeerders. Die kapitaaloperatie kwam er net na belangrijke vorderingen in het onderzoek.

In april sloot Argenx een grote alliantie met AbbVie, waarbij de Amerikaanse reus een eerste vooruitbetaling van 40 miljoen dollar deed. Zo'n deal is meteen een toegangssticket bij grote, Amerikaanse investeerders. Dat ticket gaat Argenx nu dus verzilveren. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud