ASIT biotech boomt dankzij Europees patent

©picture alliance

Het aandeel ASIT biotech krijgt vleugels nadat het Brusselse biofarmabedrijf een tweede Europees patent had gekregen voor de ontwikkeling van potentiële immunotherapiemiddelen. ‘Van cruciaal belang’, zeggen de analisten van KBC Securities.

Het bericht dat ASIT biotech vanmorgen verspreidde, was kort en krachtig. Het Europees Octrooibureau heeft beslist ASIT biotech een tweede patent toe te kennen voor het verbeterde ontwikkelingsproces van de actieve bestanddelen van de immunotherapie-kandidaatproducten tegen pollen-, huismijt- en voedingsallergieën. Het patent loopt van 29 november 2017 tot en met 15 juni 2032. Het kan nog eens voor vijf jaar worden verlengd.

ASIT biotech verkreeg al een gelijkaardig patent in Australië en er lopen octrooiprocedures in Canada, Japan, de VS, China, India en Brazilië.

In het persbericht wijst topman Thierry Legon op het grote belang van het Europese patent: ‘De toekenning van dit tweede patent in Europa is een nieuwe mijlpaal in de bescherming van onze intellectuele eigendom. Aangezien Europa vandaag de grootste allergie-immunotherapieproductenmarkt van de wereld is, is de langdurige bescherming door dit patent van hoogst strategisch belang.’

De analisten van KBC Securites geven hem alvast gelijk. ‘De bescherming van de knowhow van een bedrijf via patentaanvragen is cruciaal’, menen Sandra Cauwenberghs en Lenny Van Steenhuyse. Dat is vooral zo omdat nog meer spelers zich op de ontwikkeling van nieuwe immunotherapieën hebben geworpen.

Graspollen en huisstofmijt

Vanuit dat oogpunt is de koersopstoot begrijpelijk, al is de weg voor ASIT biotech nog lang. Het bedrijf kreeg dit jaar twee opeenvolgende tegenslagen te verwerken.

Een experimenteel middel tegen graspollenallergie (hooikoorts) scoorde ondermaats in tests, zodat de Duitse gezondheidsautoriteiten een nieuw onderzoek vroegen. Maar zoiets kost tijd en geld. Niet alleen omdat het middel een bepaalde periode moet worden getest, maar ook omdat de onderzoekers het graspollenseizoen moeten afwachten, dat grosso modo van mei tot september loopt in Europa.

In juli leverde een kleinschalige studie in het UZ Gent wel positieve resultaten op voor het graspollenallergiemiddel: ruim de helft van de patiënten had minder last van pollen tijdens de behandeling.

Eind oktober bleek dat het kandidaat-geneesmiddel tegen huisstofmijtallergie helemaal niet werkte. Dat was eigenlijk al in april duidelijk, maar ASIT biotech wou het onderzoek verlengen in de hoop toch nog positieve resultaten te behalen. Maar ook de herkansing mislukte.

Drie kapitaalrondes

Een bijkomend probleem: de kas was intussen bijna leeg. Eind juni beschikte het bedrijf maar over 8,2 miljoen euro middelen nadat in de eerste jaarhelft 6,6 miljoen werd verbruikt. Tegen februari 2018 zou ASIT biotech dus op droog zaad zitten.

Daar werd begin deze maand een oplossing voor gevonden. Of liever een mogelijke oplossing, want de aandeelhouders moeten nog hun fiat geven. ASIT wil dit jaar en de twee volgende jaren telkens 10 miljoen euro ophalen via de uitgifte van maximum 3 miljoen nieuwe aandelen. Om beleggers te overhalen in te stappen paait ASIT hen met gratis warrants, waarmee ze nog twee keer kunnen intekenen op de kapitaalronde tegen dezelfde prijs. Dat is aantrekkelijk omdat de koers intussen is gestegen.

De mix van hoopgevend en ontnuchterend nieuws leidt tot een bijzonder volatiel koersverloop bij ASIT biotech, zoals blijkt uit onderstaande tabel. De opstoot van vandaag is dus begrijpelijk, maar slechts een golfje op een erg woelige zee. Ter oriëntatie: ASIT trok in mei 2016 naar de beurs tegen 7 euro.

©Bloomberg

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud