Aziatische beurzen boeken winst

De beurzen in Azië zijn donderdag, in navolging van Wall Street woensdagavond, in de plus geëindigd. De Nikkei-index in Tokio steeg met 0,5 procent, de brede Topix deed er 0,4 procent bij. De handel was luw, met Thanksgiving in het vooruitzicht. Door die Amerikaanse feestdag ligt de financiële wereld in de VS donderdag helemaal stil.

De yen maakt licht terrein goed tegenover de dollar, maar blijft rond het zwakste peil in zeven weken schommelen. Die baisse, samen met de gunstige macro-economische cijfers uit de VS van woensdag, hielp de exporteurs richting Amerika vooruit. Autobouwer Toyota verdapperde met 1,1 procent. Elektronicagroep Sony steeg met 0,8 procent.

Ook elders in Azië deden op de VS gerichte aandelen het goed. Billabong, dat surfkledij maakt, ging in Australië bijna 2 procent hoger. Li & Fung, een leverancier van supermarktketens als Wal-Mart, was bij de grootste stijgers (+4,6%) op de beurs van Hongkong.

De hoofdindex van Australië steeg met 0,2 procent. In China ging de Shanghai Composite 1,3 procent hoger, de Hang Seng in Hong Kong klom 1 procent. De Kospi in Zuid-Korea hield het op plus 0,1 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud