Aziatische beurzen gaan alle richtingen uit

De Aziatische beurzen presteerden dinsdag gemengd. De verlaagde vooruitzichten van het IMF voor de wereldeconomie wogen op Tokio en Seoul, maar in China focusten beleggers op nieuwe maatregelen om de beurshandel te stimuleren.

Het Internationaal Monetair Fonds is behoorlijk somber over de wereldeconomie en snoeit voor de tweede keer in zijn verwachtingen. De wereldeconomie zou dit jaar nu slechts 3,3 procent groeien in plaats van de in juli geopperde 3,5 procent. Dat is de laagste groei sinds de recessie van 2009.

In Tokio eindigde de Nikkei 1,1 procent lager en de brede Topix 1,3 procent lager. De beurs van Seoul (-0,1%) kleurde lichtjes rood. Hogere grondstofprijzen zetten Sydney 0,5 procent in de plus. Fortescue Metals Group schoot 6,5 procent hoger, BHP Billiton won 0,7 procent en Rio Tinto 1,5 procent.

Vooral de Chinese beurzen brachten dinsdag leven in de brouwerij. De indexen stegen 2 procent en meer, en bereikten hun hoogste niveau in drie weken. Beleggers speculeerden dat de overheid stappen gaat ondernemen om beurskoersen op te krikken en de beurshandel te bevorderen.

Industrial & Commercial Bank of China (ICBC) won rond de 2,5 procent nadat bekend raakte dat Central Huijin Investment, een door de overheid gecontroleerde investeringsmaatschappij, in het voorbije kwartaal 6,3 miljoen aandelen ICBC kocht en zo haar belang opdreef tot 35,4 procent. De investering werd ook geïnterpreteerd als een teken dat de koersen van banken redelijk zijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud