Belegger stort zich op Argenx

Argenx trok in mei met succes naar het Amerikaanse biotechwalhalla Nasdaq ©Christopher Galluzzo / Nasdaq

De beurskoers van de Gentse biotechspeler is sinds begin dit jaar verdrievoudigd, de beurswaarde ging zelfs maal vier.

Zeggen dat 2017 het jaar van Argenx  is, is nog een understatement. De Gentse biotechspeler startte het jaar op 15,94 euro en noteert nu op 46,27 euro. Dat is een rendement van  ... 190 procent

©Tijd Multimedia

De stratosferische klim komt er nadat Argenx gisteren een grote doorbraak aankondigde in het onderzoek naar een zeldzame spierziekte. CEO Tim Van Hauwermeiren kondigde geruggensteund met die geloofsbrieven een kapitaalronde van 150 miljoen dollar aan. 

+190%
2017, het jaar van Argenx
Het aandeel Argenx boekte sinds begin dit jaar 190 procent winst

Normaal gezien zet zo'n kapitaalronde minstens tijdelijk een rem op de koers, maar bij de Gentse groep kan ook de kapitaalronde de beleggerseuforie niet afremmen. Eerder dit jaar trok Argenx al met succes naar Nasdaq

En aangezien Argenx bij de notering op het Amerikaanse biotechwalhalla een pak nieuwe aandelen uitgaf, is de stijging van de beurswaarde nóg indrukwekkender dan de beurskoers. Het bedrijf wordt nu op 1,2 miljard euro gewaardeerd, bijna vier keer zoveel als de 320 miljoen euro begin 2017.

Ook de analisten zijn in snelheid genomen: alle vijf analisten die het aandeel volgens Bloomberg volgen hanteren een koopadvies, maar zelfs de meest optimistische hanteert nu een koersdoel dat met 34 euro een kwart onder de huidige koers ligt.

Er is geen fotofinish met de rest van de toppers van het Brussels koersenbord in 2017. Dit is de topvijf:

  1. Argenx +190%
  2. ABO +95%
  3. Celyad +90%
  4. Ablynx +88%
  5. Campine +80%

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud