Advertentie
Advertentie

Belegger vreest Blockbuster-scenario voor Gamestop

De toonaangevende indexen op Wall Street geraken er maar niet aan uit welke richting ze deze week uit willen. Woensdag sloten ze vlak, bij gebrek aan richtinggevend nieuws, al gingen individuele aandelen wel wild op en neer.

De Dow Jones eindigde op 13.986,52 punten, quasi onveranderd (+0,05 procent) in vergelijking met de dag voordien. Ook de S&P500 eindigde vlak bij het nulpunt op 1.512,12 punten. De Nasdaq verloor 0,1 procent tot 3.168,48 punten.

Wat opvalt is dat beleggers de felle reacties opnieuw niet schuwden. Dinsdag was dat al te merken bij Zynga, de maker van online spelletjes zoals FarmVille. Die veerde 7 procent op na een koopadvies van Bank of America. Een terecht advies, zo bleek nabeurs. Zynga presenteerde een vlakke omzetgroei over 2012. Weinig soeps, maar wel beter dan de stevige daling die analisten hadden ingecalculeerd. Het aandeel deed er  9,1 procent bij tot 2,99 dollar.

In dezelfde sector tekende GameStop, de keten van videogamewinkels, voor een opgemerkte duik. Het aandeel donderde 6 procent lager tot 25,20 dollar. Aanleiding waren geruchten dat de nieuwe generatie van de Xbox, de spelconsole van Microsoft, alleen zal werken wanneer er een internetverbinding is.
Dat suggereert dat Microsoft meer zal inzetten op online verkoop van spelletjes, en de tweedehandsmarkt verder de keel zal dichtknijpen. Dat zou de doodsteek kunnen worden voor de traditionele gamewinkels, zoals video on demand tot de ondergang heeft geleid van videoverhuuricoon Blockbuster in de VS.

Een andere sterke daler was Wynn Resorts, de uitbater van casino's en hotels. Die moet het steeds meer hebben van inkomsten uit Macau, de gokvrijhaven van China. En net daar rommelt het. Er zijn berichten dat de Chinese overheid strenger gaat optreden tegen organisaties die gokkers van het vasteland naar Macau vervoeren. Dat meldt althans de Times in Londen. Een strengere Chinese overheid zou de geldkraan die vanuit het vasteland naar Macau leidt aanzienlijk kunnen afknijpen. Het aandeel van Wynn Resorts ging 2 procent lager tot 123,30 dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud