Beleggers speculeren op 'Galapagos bis'

Christian Homsy, CEO van Celyad ©Anthony Dehez

Beleggers speculeren dat Celyad (het vroegere Cardio3 Biosciences) dezelfde weg opgaat als Galapagos. Sinds vorige donderdag toen Galapagos met een koerswinst van 20 procent debuteerde op Nasdaq, is het aandeel Celyad al ruim 10 procent in waarde gestegen.

Begin april kondigde Celyad  zijn plannen aan om naar Nasdaq te trekken.

Celyad kocht begin dit jaar een Amerikaans bedrijfje dat onderzoek doet naar het gebruik van immunotherapie om kanker te behandelen. Dat is momenteel een hot thema in medische kringen. Beleggers liepen de voorbije maanden storm voor bedrijven die actief zijn in dat ontluikend domein. Zelfs bedrijven die de werking van hun technologie nog niet hebben bewezen in grote patiëntenproeven, hebben nu al een beurswaarde van enkele miljarden.

In februari haalde Celyad an vers kapitaal op, en ging daarvoor ook langs bij Amerikaanse investeerders. 'Er was toen zo veel interesse in de VS dat we nu de stap naar Nasdaq doen. Investeerders zijn in de VS meer vertrouwd met de technologie. Gespecialiseerde fondsen hebben veel wetenschappers in dienst. Zodra die overtuigd zijn, leggen ze meteen 10 à 15 miljoen euro op tafel', zeo CEO Homsy onlangs.

Homsy liet verstaan dat hij een aardige som wil ophalen in de VS. 'Als een bedrijf als het onze naar Nasdaq trekt, is dat niet om pakweg 30 miljoen euro op te halen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud