Berenberg plakt koopadvies op Recticel

In Wevelgem produceert Recticel isolatiepanelen voor de bouwsector.

Het beurshuis Berenberg richt zijn vizier nu ook op Recticel en geeft de schuimrubberproducent meteen een koopadvies en een koersdoel van 13 euro mee.

De analisten voorspellen voor de periode 2017-2020 een gemiddelde omzetgroei van 8 procent. De winst zou zelfs nog sneller kunnen groeien, met gemiddeld 10 procent. 

Berenberg verwijst onder andere naar de Europese regels voor energie-efficiĆ«ntie van gebouwen, die de isolatiedivisie van Recticel  vooruit zullen stuwen. De Bedding-divisie (matrassen en beddenbodems) zal volgens het beurshuis profiteren van het toenemende bewustzijn dat kwaliteitsvolle bedden belangrijk zijn voor een goede nachtrust en de gezondheid in het algemeen.

Daarbovenop mikt Recticel met zijn technische schuimen op nichemarkten met een hoge winstmarge. De akoestische en trillingdempende producten van Recticel zitten onder andere in de raketten van SpaceX, in vliegtuigen van Boeing en in compressoren van Atlas Copco. Berenberg ziet ook nieuwe toepassingen in de automobielindustrie. De herstructureringen in het verleden en de focus op complexere producten zullen de winstmarge de komende jaren doen toenemen. 

De verkoop van de automobieldivisie, die na jaren van investeringen op dreef is en een vol orderboek heeft, wordt volgens Berenberg  de volgende grote afspraak met beleggers. Berenberg waardeert de divisie op 155 miljoen euro. 

Berenberg is opmerkelijk positiever over dit en volgend jaar dan andere beurshuizen. De verwachtingen voor 2018 en 2019 liggen zowel voor de brutobedrijfswinst (ebitda) als voor de nettowinst per aandeel zo'n 15 procent hoger dan de analistenconsensus.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud