Bernanke haalt Dow niet uit het rood

Fed-voorzitter Ben Bernanke

Wall Street is dinsdag met kleine verliezen gesloten. De Dow maakte een deel van de rode cijfers goed nadat bekendraakte dat de Federal Reserve opnieuw staatspapier gaat inkopen. Maar sommige beleggers hadden duidelijk op meer gerekend. Obligatiebeleggers waren wel in hun nopjes.

De Dow sloot 0,5 procent lager op 10.644,25 punten. Voor de bekendmaking van het rentebesluit noteerde de index nog op 1 procent verlies. De S&P500 zakte 0,6 procent, de Nasdaq dook 1,2 procent in het rood.

In de Dow deed vooral Intel (-4% tot 19,82 dollar) het slecht. Barclays haalde het aandeel van ‘s werelds grootste chipproducent en dat van concurrent AMD (-8,1% tot 6,82 dollar) van de kooplijst. Het advies luidt nu ‘houden’. Het Britse beurshuis stak zelf haar voelsprieten uit en zegt ‘een scherpe vertragingen in pc-bestellingen’ te merken in augustus. Dat is slecht nieuws voor chipbakkers.

Obligatiebeleggers reageerden wel enthousiast op het nieuwe obligatie-inkoopprogramma van de Amerikaanse centrale bank. De tienjaarsrente zakte tot 9 basispunten tot 2,74 procent, het laagste peil sinds april 2009. De tweejaarsrente dook 1 basispunt omlaag tot 0,52 procent. Opmerkelijk: ook de rente op 30-jarige Amerikaanse staatsobligaties zakte aanvankelijk fors. Tot de Federal Reserve wat later in een aparte mededeling specifieerde dat ze enkel papier op twee en tien jaar zou opkopen.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud