Biocartis-concurrent overgenomen voor 425 miljoen dollar

Rudi Pauwels, CEO van Biocartis ©REUTERS

Farmareus Roche zet in op Amerikaanse technologie om snel te bepalen welke antibiotica geschikt zijn bij bacteriële infecties in het bloed.

Roche betaalt 190 miljoen dollar voor Geneweave en daar kan nog 235 miljoen dollar bijkomen als de verkopen van Geneweave bepaalde (niet nader genoemde) drempels halen.

Geneweave, gespecialiseerd in moleculaire diagnostica, ontwikkelde een technologie om snel te bepalen welke bacterie een patiënt heeft aangevallen en welke antibiotica geschikt zijn om die te bestrijden. Bij bloedvergifiting (sepsis), waarbij het lichaam hefitg reageert op een infectie, is snelle diagnose cruciaal. 1 op 2 patiënten overlijdt, maar dat kan fors dalen indien de juiste behandeling meteen wordt gestart.

De technologie van Geneweave wordt momenteel getest in enkele laboratoria in de VS. Biocartis heeft de ambitie om in 2017 eveneens een sepsistest op de markt te brengen. 'Gezien de omvang van de markt denken we dat er plaats is voor meerdere bedrijven', aldus analist Jan De Kerpel van KBC Securities.

Hij noemt de prijs die Roche betaalt voor Geneweave 'hoog'. Met eerdere overnames in de sector was eveneens zo'n 450 miljoen dollar gemoeid, maar die bedrijven boekten wel al omzet met hun producten. 'Dat Roche een groot bedrag op tafel legt in de markt voor sepsisdiagnostica is een goed teken dat Biocartis op de juiste markten inzet. Het justifieert ook onze waardering voor Biocartis.'

Biocartis lanceerde vorig jaar zijn eerste diagnostische test om huidkanker te detecteren. Een test om ebola te detecteren is in ontwikkeling. KBC Securities hanteert een koopaanbeveling en koersdoel van 16,50 euro voor Biocartis.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud