Advertentie

Biocartis tegen 11,50 euro naar de beurs

Hilde Windels en Rudi Pauwels, de financieel directeur en de CEO van Biocartis. ©Dries Luyten

De biotechnologiegroep Bioarctis heeft maandag aangekondigd dat het aan 11,50 euro naar de Brusselse beurs wil trekken. Dat is aan de bovenkant van de prijsvork die Biocartis eerder had gegeven, wat er op wijst dat de beursgang op rolletjes loopt.

Biocartis, dat kleine mobiele laboratoria ontwikkelt, had vorige week de aftrap gegeven voor zijn langverwachte beursgang. Sinds vorige week woensdag kunnen beleggers intekenen op nieuwe aandelen van het Mechelse bedrijf.

De intekenperiode loopt behoudens vervroegde afsluiting tot 29 april, het eigenlijke beursdebuut van Biocartis zou op 4 mei moeten plaatsvinden. 

Tot voor kort was wel nog niet helemaal duidelijk aan welke prijs geïnteresseerde beleggers die nieuwe aandelen zouden kunnen kopen. Biocartis had een prijsvork tussen 10 en 11,50 euro per aandeel vooropgesteld, een definitieve prijs  zou op 30 april worden vastgesteld. 

Daar komt nu dus verandering in. Biocartis laat weten niet langer met een prijsvork te werken maar een enkele prijs van 11,50 euro op de aandelen te kleven. Dat Biocartis een nieuwe prijs aan de bovenkant van de oorspronkelijke prijsvork bepaalt, wijst erop dat de interesse bij beleggers voldoende groot is.

Is de beursgang een succes, dan zal Biocartis aan deze prijs 115 miljoen euro kunnen ophalen. Dat geld moet grotendeels dienen om nieuwe tests voor Biocartis' zaklaboratoria te ontwikkelen en om het verkoopnetwerk verder uit te rollen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud