Brouwerij Haacht lanceert 8 nieuwe bieren

Marketingdirecteur Boudewijn van der Kelen (links) en juridisch directeur François Monfils van brouwerij Haacht. ©Dieter Telemans

Brouwerij Haacht (Co.Br.Ha.) lanceert een reeks nieuwe bieren onder de naam 'Super 8'. Daarmee gaat de brouwer terug naar een van de allereerste bieren die het ooit produceerde.

Op de horecabeurs in Gent die vandaag de deuren opent, stelt brouwerij Haacht, bij de beleggers beter bekend als Co.Br.Ha., de eerste twee telgen van een nieuw gamma voor: het pilsbier Super 8 Export en de Super 8 IPA met een hogere bitterheid. Het zijn de eerste twee bieren van acht nieuwe brouwsels.

©rv

'De naam Super 8 is een knipoog naar één van de eerste bieren die we ooit ontwikkelden, in de tijd dat pils nog een nieuwigheid was', legt marketingdirecteur Boudewijn van der Kelen uit. Brouwerij Haacht startte in 1913 als een van de allereerste in België met het brouwen van pils, een bier van lage in plaats van hoge gisting. In 1975 werd deze Super 8 omgedoopt tot Primus.

'Super 8 staat voor een aantal geliefde bierstijlen, waarvan we de belangrijkste kenmerken behouden, en waaraan we een hedendaagse toets en een ferme scheut brouwplezier toevoegen', concludeert van der Kelen.

De Super 8 Export is een glutenvrij pilsbier met een alcoholgehalte van 4,8 procent. De Super 8 IPA (Indian Pale Ale) telt 6 procent alcohol en heeft een meer gedoseerd, hopbitter karakter. Het is de bedoeling nog 6 andere soorten te introduceren. In de horeca zullen de bieren wellicht pas vanaf januari beschikbaar zijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud