Advertentie

Brussel: CEO praat Tigenix hoger

©BELGA

Op de Brusselse beurs waren de bewegingen in de Bel20 - op één uitzondering na - met een vergrootglas te zoeken. Buiten de barometer was er meer animo, zeker in de biotechsector.

De Bel20 sloot 0,4 procent lager op 3.900,4 punten. Er was slechts één opvallende beweging: Colruyt gaf 3,2 procent prijs tot 48,15 euro. Ook al was de beurs op Pinkstermaandag gewoon open, de minimumbezetting bij de beurshuizen vertaalde zich in minimale handel.

De handel is extra afwachtend met de vergadering van de Europese Centrale Bank later deze week. Voorzitter Mario Draghi zal donderdag waarschijnlijk een héél voorzichtige stap nemen naar een soort exitplan voor de stimulus met de aankondiging dat de risico's voor de economie - zowel opwaarts als neerwaarts - nu grosso modo in balans zijn. Maar daar staat tegenover dat de recente terugval van de inflatie de druk op Draghi & co vermindert om snel met een plan op de proppen tek omen. 

Meer animo is er buiten de Bel20. En dan vooral in de biotechsector. Eduardo Bravo, CEO van biotechbedrijf Tigenix , vindt in een gesprek met De Tijd dat zijn bedrijf onterecht nog altijd de smet van het moeizame verleden met zich meedraagt. 'We hebben een grote farmapartner, een bom geld op de bank, en een medicijn met groot marktpotentieel. Dat is heel anders dan enkele jaren geleden (...) Iemand moet mij eens uitleggen waarom het bedrijf ondanks alles vandaag minder waard is dan voor de deal die we met Takeda hebben getekend', klinkt het.

Die farmapartner is trouwens het Japanse Takeda. Die legde vorig jaar 25 miljoen euro op tafel om zich in te kopen in Tigenix' methode om via stemcelinjectie perianale fistels bij patiënten met de ziekte van Crohn te behandelen. 'Takeda zal de verkoop in Europa op zich nemen. Wij moeten daarin niets meer investeren, terwijl we wel 18 procent van de omzet zullen ontvangen. We riskeren dus niets', onderstreept Bravo.

De peptalk sorteerde effect: het aandeel Tigenix veerde 8,6 procent op naar 0,87 euro, bij een handel van 2,2 miljoen stuks. Daarmee werd het kleine Tigenix drukker verhandeld - uitgedrukt in euro - dan Bel20'ers als  Bekaert, Ontex, Sofina, Bpost en Cofinimmo, wat vooral de extreem makke handel illustreerde.

In dezelfde sector herstelde Bone Therapeutics zonder concreet nieuws 7,4 procent naar 8,32 euro. De stamceltherapiespecialist nam begin 2015 een euforische start op de beurzen van Parijs en Brussel, maar van dat enthousiasme bleef even later weinig over. De beurskoers noteert tegen goed de helft van de intekenprijs van 16 euro, maar de jongste weken duiken wat bodemvissers op. Dit is mogelijk dankzij de boodschap van CEO Thomas Lienard, die bij de jaarcijfers in maart stelde voldoende cash te hebben tot het voorjaar van 2018.

Eén van de opvallendste dalers deze ochtend is Global Graphics , met een verlies van 2,7 procent tot 2,88 euro. De grafische specialist is uit de beleggersgratie na de publicatie van tegenvallende jaarcijfers én een eveneens tegenvallende update over het eerste kwartaal. Ondanks de overname van Meteor, een maker van elektronica voor printerkoppen, viel de kwartaalomzet van 5,3 naar 4,7 miljoen euro terug. Sinds de piek van halverwege maart verloor het aandeel al een kwart. 

Option zakte naar 10 eurocent, een verlies van 7,8 procent. De revisor van het al jaren in geldnood verkerende technologiebedrijf was bij de publicatie van het jaarverslag keihard in zijn oordeel. Zo is van de 2,6 miljoen overbruggingskrediet die Option toegezegd kreeg om het het eerste halfjaar van 2017 te overleven, nog altijd 1 miljoen niet gestort. Zelfs als dat als geregeld wordt, is er onvoldoende geld in kas om het einde van het jaar te halen. Want als de omzet zoals verhoopt in de tweede jaarhelft, stijgt ook de behoefte aan werkkapitaal.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud