Advertentie

Cardio3 Biosciences schiet 10 procent omhoog

Christian Homsy, CEO van Cardio3 Biosciences ©LAURIE DIEFFEMBACQ

Het is nog drie maanden nagelbijten voor Cardio3 Biosciences. Het bedrijf meldt dat het de benodigde 240 patiënten heeft gerecruteerd om de werking van zijn stamceltherapie C-cure te evalueren. Einde maart volgen de eerste interimresultaten van de studie. 'Een cruciaal moment', zegt CEO Christian Homsy.

Het aandeel Cardio3 Biosciences  schiet vandaag de hoogte in. En dat allemaal dankzij een persbericht waarin het bedrijf meldt dat de studie naar de werking van C-Cure (een stamcelbehandeling voor hartfalen) op schema zit. Goed nieuws, maar in principe verandert dat weinig aan de waarde van het bedrijf. Alles valt of staat met de uitkomst van die laatste studien. Of de behandeling voldoende werkt of niet, zal pas eind maart blijken.

Ik zie ook dat het aandeel fors stijgt, maar het is ook hard gedaald de voorbije weken. Dan heb ik u niet gehoord.
Chris Homsy
CEO Cardio 3 BioSciences

Maar bij Cardio3 Biosciences en biotechbedrijven in het algemeen kan een geruststellend persbericht al snel tot een forse koersbeweging leiden. 'Ze moeten maar op de send-knop drukken en het aandeel bougeert', zegt een waarnemer. 'Ik zie ook dat het aandeel fors stijgt, maar het is ook hard gedaald de voorbije weken. Dan heb ik u niet gehoord', aldus Homsy.

Het blijft voor de bedrijfstop en voor de aandeelhouders dus nog drie maanden nagelbijten. Einde maart volgt een 'interim futility analyse', blijkt uit het persbericht. Excuseer? 'Tussentijdse resultaten op basis van een honderdtal patiënten die de behandeling hebben doorlopen en die minstens een maand erna zijn opgevolgd', legt Homsy uit. 'De definitieve resultaten zullen we dan een jaar later publiceren. Maar einde maart wordt toch cruciaal. Dan zullen we beslissen om de studie verder te zetten, misschien te wijzigen of te stoppen.'

De studie waarvan sprake is bedoeld om de Europese autoriteiten te overtuigen de behandeling toe te laten. Een andere studie, in opdracht van de FDA in de VS, begint binnenkort.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud