Advertentie

CEO-wissel moet Crocs weer pimpen

Crocs. ©doc

Wall Street kende een volatiele dag. De nasleep van de roebelcrisis en het nakende rentebesluit van de Federal Reserve gijzelden de koersen. Winst was er voor de schoenen van Crocs.

De Amerikaanse koersen begonnen de handelsdag met verliezen, krabbelden dan weer recht, maar sloten toch af in de min.  Beleggers zaten in de maag met de roebelcrisis.  Een stevige renteverhoging kon de val van de Russische munt niet stoppen.  Dat houdt bij de Amerikaanse belegger de gedachte levend dat de economische context toch niet zo geruststellend is.  Ondanks een stevige Amerikaanse groeimotor.

Van eigen bodem kwamen er tegenvallende macro-economische cijfers. De PMI-index, die het ondernemersvertrouwen meet, stelde dat de Amerikaanse industrie aan haar traagste tempo in elf maanden groeide. Dat cijfer suggereert dat toch een zwakkere groei in het vierde kwartaal van dit jaar op komst is.

Vandaag komen ook de inflatiecijfers, die vermoedelijk lager uitvallen door een dalende olieprijs. Die combinatie wakkert de onzekerheid aan over het rentebesluit van de Fed. De centrale bank spreekt zich vandaag uit of het nulrentebeleid ‘nog geruime tijd’ overeind blijft. Een onzekere economische context en een lagere inflatie zetten de stelligheid daarvan op de helling.

Winst was er voor Crocs, de producent van felkleurige plastic schoenen. Het bedrijf stelt met GreggRibatt een nieuwe CEOaan, als opvolger van John McCarvel. Het bedrijf kampt met een tegenvallende populariteit van de felkleurige klompen. De nettowinst zakte in vijf van de jongste zes kwartalen.

Ribatt moet de schoen weer hip maken. Daarvoor kan hij zijn lange carrière in de schoenindustrie goed gebruiken.Ribatt was onder meer topman bij Collective Brands, een belangrijke speler in de Amerikaanse schoenenbranche. Beleggers hebben er alvast goede hoop op en stuurden het aandeel 1,74 procent hoger naar 12,37 dollar.

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud