Chinahoop van Italië doet Wall Street in slotminuten opleven

De toonaangevende indexen op Wall Street zijn, in schril contrast met de Europese beurzen eerder op de dag, comfortabel hoger gesloten. De Dow Jones was al in betere doen dankzij het besparingsplan van Bank of America en het overnamenieuws in de chipsector. De winsten werden echter in het laatste uur neergezet, nadat de Financial Times berichtte dat Italië actief probeert Chinese investeringen aan te trekken als oplossing voor de moeizame financiële toestand van het land.

De Dow Jones klokte af op een winst van 0,6 procent tot 11.061,12 punten. De S&P500 won 0,7 procent tot 1.162,27 punten. De Nasdaq zette met een winst van 1,1 procent tot 2.495,09 punten de beste prestatie neer.

De aanleiding daarvoor is het nieuws dat Broadcom, vooral bekend als de producent van communicatiechips voor de producten van Apple, zijn sectorgenoot NetLogic Microsystems overneemt voor 3,7 miljard dollar cash. Broadcom wil met die overname vooral zijn productportefeuille uitbreiden. Broadcom zelf verliest daarop weliswaar 1,1 procent tot 33,06 dollar, maar de markt reageert verheugd op het vooruitzicht van een consolidatie in de chipsector. NetLogic Microsystems veerde 50,8 procent op tot 48,12 dollar.

De financiële sector werd gedeeltelijk besmet door de onrust in Europa, Zo verloor Morgan Stanley 1,5 procent tot 15,05 dollar. Goldman Sachs ging even onder de kaap van 100 dollar, maar ging uiteindelijk 0,7 procent hoger tot 102,92 dollar. Dat kwam deels door het Chinees-Italiaanse nieuws, maar ook door Bank of America. Die kwam, zoals verwacht, met een flinke besparingsronde, waarbij 30.000 banen verdwijnen. Op die manier moet tegen eind 2013 jaarlijks 5 miljard dollar bespaard worden, wat dan weer de winstgevendheid van de bank moet opkrikken. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van 1 procent tot 7,05 dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud