Deprez koopt Boerenbond uit bij Greenyard

Hein Deprez, voorzitter en grootaandeelhouder van Greenyard. Hij heeft voortaan meer dan 50 procent van de stemrechten in handen. ©Dieter Telemans

De familie Deprez vergroot haar belang in het groentenbedrijf Greenyard tot 49,3 procent.

Deprez koopt het belang (4%) van Agri Investment Fund (AIF) over. AIF is een investeringsvehikel, in 2007 in het leven geroepen door de Boerenbond om Belgische bedrijven in de land- en tuinbouwsector te ondersteunen.

Aan de huidige aandelenkoers levert dat de Boerenbond zo'n 37 miljoen euro op. AIF heeft onder andere nog belangen in Agrosavfe (gewasbescherming), Virovet (diergeneesmiddelen) en Belgian Pork Group (varkensvlees).

Deprez heeft door de transactie meer dan 50 procent van de stemrechten van Greenyard in handen

AIF investeerde zes jaar geleden in PinguinLutosa in het kader van een kapitaalverhoging om de overname van Scana Noliko (bereide gerechten en groenten/fruit in blik) te financieren. Later bracht Deprez Pinguin (omgedoopt tot Greenyard Foods), Univeg en Peatinvest onder één koepel: het huidige beursgenoteerde Greenyard.

Doordat Greenyard intussen ook een pakket eigen aandelen (3,8 procent van het totaal) heeft ingekocht, heeft Deprez meer dan 50 procent van de stemrechten in handen. 

Greenyard is uitgegroeid tot een wereldspeler in groenten en fruit die de belangrijkste retailers belevert en met 9.000 werknemers een jaaromzet van 4,25 miljard euro realiseert. Van nul naar 4 miljard euro in 34 jaar, van championkwekerij tot multinational. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content