Deutsche Bank: 'Koop weer telecomaandelen'

©AFP

Het beurshuis trekt zijn advies voor onder meer Vodafone en Orange op van 'verkopen' naar 'kopen'.

De Europese telecomsector verloor dit jaar 14 procent, goed voor de slechtste prestatie van alle sectoren.

De analisten zien daar twee redenen voor. Het achterblijven van de Europese economie op de rest van de wereld en de stijging van de Amerikaanse rentes, wat van het schuldpapier voor goede huisvader-beleggers een betere investering maakte dan de telecomwaarden.

De analisten van Deutsche Bank zien de Amerikaanse tienjaarsrente de komende maanden verder stijgen tot 3,2 procent. Maar het herstel van de Europese economie zal dat meer dan compenseren, met dank aan de zwakkere euro, een betere voorraadcyclus en soepelere kredietregels.

De telecomwaarden noteren vandaag 5 procent onder de intrinsieke waarde die gebaseerd is op de Amerikaanse rente en de PMI-indexen die de bedrijfsactiviteit in Europa meten. De analisten verwachten tegen november een stijging van 9 procent. 'In Europa hebben de telecombedrijven na de autobouwers de goedkoopste aandelen', luidt het.

Krijgen een koopadvies van Deutsche Bank: Vodafone, Orange, Telefonica, Telefonica Deutschland, KPN, Telecom Italia en Immarsat.

Het beurshuis herhaalt voor de Europese markt voorts zijn koopadvies voor de banken en verkoopadvies voor de farmabedrijven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud