Deutsche Bank splitst zakenbank in twee

Het logo van Deutsche Bank op de hoofdkwartiertoren in Frankfurt ©Bloomberg

John Cryan, de nieuwe CEO, zet radicaal het mes in de structuur én de topfuncties van de grootste Duitse bank.

Lang heeft John Cryan niet gewacht. Iets meer dan een week nadat de nieuwe CEO van Deutsche Bank waarschuwde voor miljardenverliezen, grijpt hij in. De opmerkelijkste ingreep is voor de zakenbanktak, Corporate Banking & Services (CB&S).

Die houdt op te bestaan en wordt in tweeën gehakt. Vanaf 1 januari komt er een nieuwe zakenbankpoot, Corporate & Investment Banking, die de traditionele kernactiviteit van de bank - kapitaalmarktoperaties en grote bedrijfsklanten - combineert. De tradingtak wordt afgesplitst onder de noemer 'Global Markets', wat mogelijk de voorbode van een verkoop kan zijn.

De huidige topman van de zakenbankpoot, Colin Fan, stapt op. Dat is ook het geval voor de topman van de vermogensbeheertak, Michele Faissola. Ook deze afdeling wordt in twee gesplitst. De afdeling vermogende klanten wordt in de consumententak (Private & Business Clients) opgenomen, Deutsche Asset Management houdt zich voortaan louter nog met institutionele klanten en fondsbeheer bezig. 

Cryan wil zo de structuur van de bank beter laten aansluiten bij de vier doelgroepen: grote bedrijven, rijke particulieren, vermogensbeheerders en institutionele beleggers. 

Eind oktober ontvouwt de Brit een strategisch plan voor Deutsche Bank. Verwacht wordt dat daarbij duizenden jobs zullen sneuvelen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud