Advertentie

Dotcom 2.0 blijft riskante belegging

Wall Street beëindigde een woelige sessie met lichtrode cijfers. De invloedrijke hefboomfondsbeheerder David Einhorn kreeg uiteindelijk toch wat beweging in het Apple-aandeel.

De Dow Jones zakte 0,3 procent tot 13.944,05 punten. De S&P500 verloor 0,2 procent tot 1.509,39 punten. Schermenbeurs Nasdaq liet 0,1 procent liggen op 3.165,13 punten. Het sentiment werd gedrukt door tegenvallende cijfers over de Amerikaanse productiviteit. Ook de Amerikaanse werkloosheid daalde trager dan beleggers hadden gehoopt.

Het grootste verhaal van de dag ging over iPhone-fabrikant Apple. Die wordt onder vuur genomen door David Einhorn, zowat de invloedrijkste hefboomfondsbeheerder op Wall Street. Einhorn meent dat Apple zwaar ondergewaardeerd is, en onvoldoende doet om aandeelhouderswaarde vrij te maken. Het aandeel Apple reageerde aanvankelijk stoïcijns, maar ging alsnog 2,4 procent hoger tot 468,22 dollar.

In de internetsector bleek nog maar eens dat ook de dotcommers van de tweede generatie een bijzonder risicovolle belegging blijven. Wie de voorbije dagen aandeelhouder was van Zynga, beleefde de zonnige kant van die verhalen. Het aandeel spurtte op enkele dagen tijd 15 procent hoger dankzij een koopadvies, dat werd gevolgd door beter dan verwachte cijfers. Gisteren had het aandeel wat last van winstnemingen, maar Zynga sloot uiteindelijk 3,3 procent hoger op 3,09 dollar.

Maar het kan ook helemaal verkeerd uitdraaien, en dat ondervond Yelp, de website waarop je beoordelingen kan plaatsen of lezen van lokale bedrijven en horecazaken, donderde kort na opening 10 procent lager. De resultaten van het bedrijf bleven onder de verwachtingen, met een groter dan verwacht verlies, als gevolg van de investeringen om ook in andere landen van de wereld actief te worden. Even leek het erop dat het aandeel zou herstellen. Een bewijs dat er toch nog veel beleggers een gokje aandurven in deze sector. Maar bij het slot stond er toch een verlies van 4,6 procent op 21,35 dollar op de tabellen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud