Dow gaat vakantie in met nieuw record

De beurzen sloten de week voor de kerstvakantie in schoonheid af, aan beide kanten van de Atlantische Oceaan. Maandag kennen we de inflatie over heel 2013 voor ons land.

Zowel de Europese als de Amerikaanse beurzen sloten vrijdag de week in schoonheid af. De Dow Jones zette bovendien zijn derde record op rij neer. De Amerikaanse economie bleek het in het derde kwartaal nog beter te hebben gedaan dan eerst gedacht. De meest opvallende beweging kwam van Blackberry dat ondanks dramatische verliezen een forse koersopstoot kende. In de sector van de zakenvliegtuigen zou de overname van Beechcraft door Textron, eigenaar van marktleider Cessna, rond zijn.

Nu de kerstvakantie is gestart wordt het wel heel rustig op de markten, Tokio doet zelfs maandag zijn deuren dicht al is dat te danken aan de geboortedag van de keizer en niet aan Jezus. In de VS is het uitkijken naar wat cijfertjes over het persoonlijk inkomen en het consumptiegedrag van Joe Sixpack en natuurlijk naar het inflatiecijfer van november. Ook in ons land zullen we vandaag/maandag weten met hoeveel onder meer de huurprijzen zullen stijgen wanneer we het inflatiecijfer van december kennen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud