Dow Jones stelt record scherper

Een maaidorser van John Deere ©Bloomberg

Wall Street zit weer op recordkoers, met dank aan een aantrekkende olieprijs. Bovendien onthalen beleggers zowel geflopte als geslaagde miljardendeals positief.

Wall Street koos na een aarzelende start voor duidelijke winst, dankzij een aantrekkende olieprijs: de Dow Jones  ging 0,6 procent hoger naar 21.142 punten, een record.

De aandeelhouders van PPG zijn duidelijk opgelucht dat de verfreus zijn poging om AkzoNobel in te lijven staakt. Nu het risico dat PPG   door de neus betaalt voor de Nederlanders even geweken lijkt, koerste het aandeel 2,6 procent hoger naar 109,16 dollar. 

Een uitblinker op Wall Street is Goodyear  , met een winst van 7 procent tot 34,50 dollar. De bandenfabrikant krijgt een stevige upgrade van Adam Jonas, de invloedrijke auto-analist van Morgan Stanley. Hij verhoogt in één keer het advies van 'verkopen' naar 'kopen' en plakt een koersdoel van 52 dollar op het aandeel.

Jonas denkt dat nieuwe trends in mobiliteit - vooral dan autodelen - het aantal wereldwijd afgelegde kilometers tegen 2030 zal doen verdubbelen. En dat betekent een lange periode van sterke groei en prijszetting voor Goodyear. 'Wij zien bovendien potentieel bij Goodyear om geleidelijk de fabrieken te verkopen en te evolueren naar een rendabeler dienstenbedrijf.'

Deere & Co , wereldwijd bekend voor zijn landbouwmachines en in mindere mate voor bouwmaterieel, heeft een overeenkomst bereikt met de aandeelhouders van het Duitse Wirtgen. De Amerikanen kopen de grootste producent van wegenbouwmaterieel voor 4,6 miljard euro in cash, inclusief de schuldenlast.

Beleggers kunnen de deal appreciëren. Het aandeel ging 1,8 procent hoger naar 124,70 dollar. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud