Advertentie
Advertentie

Dow Jones zet 51ste 'Trump-record' neer

©REUTERS

Sterke bedrijfsresultaten wegen bij beleggers zwaarder door dan de politieke chaos in Washington.

Een ‘niet te warm, niet te koud’ jobrapport hielp vrijdag de Dow Jones naar het achtste record op rij, het 51ste sinds de verkiezing van Donald Trump tot Amerikaans president. De sterke groei is een signaal dat de economie tegen een vrij goed tempo blijft groeien, maar tegelijk blijft de loongroei relatief beperkt en niet van aard om bij centraal bankiers  de alarmbellen over oplopende inflatiedruk te doen afgaan.  

De beleggersonrust komt er spijts de chaos in het Witte Huis, die het steeds onwaarschijnlijker maakt dat de president het verhoopte rondje beleggersvriendelijke belastingverlagingen en infrastructuurwerken binnen afzienbare tijd door het Congres geloodst krijgt. De president zelf ziet intussen de recordregen als een teken van vertrouwen in zijn beleid en pakt er graag mee uit op Twitter. 


Vrijdag ging de Dow Jones 0,3 procent hoger naar 22.090 punten. De klim wordt gevoed door de optisch duurste aandelen in de Dow, die in de prijsgewogen beursbarometer meteen ook het zwaarste gewicht hebben.

Vrijdag was dat Goldman Sachs , met een klim van 2,6 procent tot 229,79 dollar. Maar sinds begin juli komt de hausse vooral op rekening van twee andere Dow-zwaargewichten die beide een ruim beter dan verwacht kwartaalrapport konden voorleggen. Vliegtuigbouwer Boeing is dit halfjaar al dik 20 procent gestegen (en sinds nieuwjaar 50 procent), voor IT-reus Apple beloopt de winst 9 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud