Advertentie

Duitse Dax breekt plafond van 10.000

De Dax ging voor de eerste maal in zijn bestaan door de 10.000 punten. ©REUTERS

Voor het eerst in haar geschiedenis breekt de Duitse beursindex DAX door de grens van 10.000 punten.

De Duitse beursindex DAX, de belangrijkste graadmeter voor het beurssentiment in Frankfurt, rondt voor het eerst de uiterst symbolische kaap van 10.000 punten. De koers sloopte het plafond om 14.34 uur, iets na het begin van de persconferentie van ECB-voorzitter Mario Draghi. Even later zakte de koers weer onder de kaap. 

De hausse op de Duitse beurs is donderdag helemaal te danken aan de maatregelen die de ECB in de strijd gooit om de lage inflatie in de eurozone te bestrijden. Het verlaagt daarvoor de rente met 10 basispunten tot 0,15 procent. De depositorente gaat van 0 naar -0,1 procent en is zo voor het eerst negatief. 

De DAX rijgt de afgelopen jaren de records aan elkaar. Sinds eind september 2011 - op het hoogtepunt van de eurocrisis - steeg de aandelenkorf met ruim 80 procent. De recordkoers van de DAX is deels te danken aan de manier waarop de index berekend wordt. In tegenstelling tot de Brusselse of Parijse beurs is de DAX een 'total return'-index, wat betekent dat de dividenden niet afgetrokken worden van de koersen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud