DuPont duikt meer dan 9 procent lager

De Amerikaanse beurzen gaan pessimistisch van start. Teleurstellende bedrijfsresultaten wegen op het beleggerssentiment.

De S&P500 zakte 1,4 procent tot 1.413,11 punten en de Nasdaq deed er 0,9 procent af tot 2.990,46 punten. De Dow Jones, die bij de opening helemaal rood kleurde, beleefde met een verlies van 1,8 procent tot 13.102,53 punten zijn slechtste beursdag sinds begin juni.

Het grootste verlies was voor de chemiereus DuPont, die 9,1 procent lager tuimelde naar 45,25 dollar. De chemiefabrikant kon de verwachtingen niet inlossen en kondigde bovendien aan 1.500 banen te schrappen.

Het industriële conglomeraat 3M kon wel de winstverwachtingen waarmaken, maar de omzet bleef achterop. Dat deed beleggers twij­felen over de houdbaarheid van de organische groei. 3M zakte 4,1 procent tot 88,73 dollar.

Ook de printerreus Xerox was met een verlies van 5,1 procent tot 6,67 dollar een van de grote dalers op Wall Street. Het bedrijf boekte in het afgelopen kwartaal een winst die 12 procent lager uitkwam dan in dezelfde periode vorig jaar.

United Technologies moest voor het derde kwartaal een winstdaling opbiechten en snoeide bovendien in de omzetprognose voor dit jaar. De zwakke vraag uit de luchtvaart en een onzekere economische toestand spelen het conglomeraat parten. Het aandeel gaf 1 procent prijs tot 77,07 dollar.

RadioShack dook bij de opening van Wall Street bijna 15 procent lager, maar beleggers bedachten zich en het aandeel eindigde 7,5 procent hoger tot 2,57 dollar. De elektronicaketen kon de verwachtingen niet inlossen door de zwakke marges op de verkochte smartphones.

Zoals verwacht stelde Apple in San Jose (Californië) de iPad Mini voor. De aanwezigen in de zaal reageerden met opgewonden kreetjes, maar de beleggers reageerden onderkoeld. Ze stuurden het aandeel 3,3 procent lager naar 613,36 dollar.

Temidden van al het sombere bedrijfsnieuws beloonden beleggers Yahoo! met een winst van 5,7 procent tot 16,67 dollar. Maandag kon het internetbedrijf nabeurs puike resultaten voorleggen, een eerste succesje voor de nieuwe CEO Marissa Mayer.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud