Advertentie

Ebolakoorts op Canadese beurs

Alibaba-topman Jack Ma op de vloer van de New York Stock Exchange. Na een bijzonder succesvol beursdebuut, neemt het aandeel maandag wat gas terug. ©AFP

De toonaangevende indexen op Wall Street zijn afgetekend lager geëindigd, ondanks een rist overnamenieuwtjes. Op de beurs van Toronto veerde farmabedrijf Tekmira op na groeg licht voor zijn ebolamiddel.

De indexen op Wall Street trokken gisteren de slechte lijn van hun Europese collega’s door. De Dow Jones verloor 0,6 procent naar 17.172,68 punten. De S&P500 zakte 0,8 procent naar 1.994,29 punten. De Nasdaq ging 1,1 procent lager naar 4.527,69 punten.

Op die Nasdaq verloor de internetreus Yahoo! 5,6 procent naar 38,65 dollar. Het aandeel is sinds vorige vrijdag in slechte doen. Dat heeft alles te maken met de beursgang van Alibaba. Dat nam gisteren flink gas terug na het sterke debuut van vrijdag. Het aandeel zakte met 4,3 procent naar 89,89 dollar.

Yahoo! was voor beleggers lange tijd de enige manier om in te spelen op het succes van Alibaba, maar ze kunnen nu rechtstreeks beleggen in dat Chinese internetfenomeen.

Op de beurs van Toronto in Canada heerste ebolakoorts, maar dan in de positieve zin. Het farmabedrijf Tekmira sprong 15 procent hoger naar 26,01 dollar. De Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA heeft het licht op groen gezet voor het noodgebruik van de ebolabehandeling van Tekmira.

Dat betekent dat het middel gebruikt kan worden voor de behandeling van patiënten die geen toegang hebben tot de klinische tests die een geneesmiddel in ontwikkeling moet doorlopen. Een sterke motie van vertrouwen in het potentieel van het geneesmiddel.

Andere koersbewegingen werden ingegeven door overnamenieuws. Het farmabedrijf Sigma-Aldrich schoot 33,2 procent hoger naar 136,40 dollar na een bod van Merck. En de fotodienst Shutterfly won 5,5 procent tot 50,15 dollar na berichten over een miljardenbod van de private-equitygroep Silver Lake.

In de laatste minuten handel dook Herbalife, de producent van voedingssupplementen, 10,3procent lager tot 40,21 dollar na geruchten dat de activistische aandeelhouder Carl Icahn zijn belang aan het verkopen is.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud