Econocom maakt omzetbelofte waar

Jean-Lous Bouchard (r.) nam ondertussen het roer over van zijn vader Robert, de oprichter van Econocom. ©Antonin Weber / Hanslucas

De IT-ingenieursgroep zette in het eerste kwartaal een omzetgroei van 3,2 procent zonder de impact van overnames neer. Alles samengeteld was er zelfs 11,8 procent groei.

Het omzetcijfer dat Econocom  donderdagavond publiceerde ligt in de lijn van de verwachtingen. De bedoeling was om het hele jaar lang organisch sneller te blijven groeien dan de markt (grofweg 3 procent), met daarbovenop nog een extraatje van overnames. In de eerste drie maanden van dit jaar ging Econocom shoppen in Spanje (60% van Altabox) en Italië (100% van BDF).

Daarmee moet ook de recurrente winst opgekrikt raken, al geeft Econocom daar geen becijfers doel voor. Het halfjaarverslag verschijnt op 19 juli. Een volledig kwartaalverslag na het eerste en het derde kwartaal is op de beurs van Brussel niet verplicht. Traditiegetrouw geeft Econocom een omzetcijfer voor alle afdelingen per kwartaal.

Daling

De enige divisie die achteruit boerde was Technology Management & Financing, waar de omzet 6,3 procent lager lag dan in dezelfde periode van vorig jaar. De daling werd vlot gecompenseerd door de groei bij Services (+19,7%) en Products & Solutions (+16,4%, zonder overnames). Het bedrijf is ervan overtuigd dat er over heel 2018 groei zal zijn bij de achterblijver.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud