Advertentie
Advertentie

Euronav kent ijzersterk kwartaal

De Euronav-olietanker Flandre ©kris van hamme

2015 wordt een boerenjaar voor de olierederij. En beleggers mogen daar volgende maand via een interimdividend al een voorschot op verwachten.

Euronav sloeg in het tweede kwartaal volop munt uit de hoge tarieven voor het olietransport. De olierederij haalde vóór afschrijvingen een bedrijfswinst (ebitda) van 142,3 miljoen dollar (129 miljoen euro), bijna zeven keer meer dan de 22 miljoen dollar een jaar eerder.  Dat is nog een stuk meer dan verhoopt: beurshuis Petercam rekende op 127,1 miljoen dollar, KBC Securities op 135,6 miljoen.

Het nettoresultaat sloeg om van een verlies van 22,6 miljoen dollar naar een winst van 92,4 miljoen dollar of 0,58 dollar per aandeel.

Dat brengt de nettowinst over het eerste halfjaar op 173 miljoen dollar of 1,13 dollar per aandeel. De rederij belooft op 20 augustus samen met de definitieve halfjaarcijfers ook het interimdividend aan te kondigen.

Beleggers mogen zich aan royale uitkering verwachten: in april liet de tankerrederij weten minstens 80 procent van de nettowinst naar de aandeelhouders te laten vloeien

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud