Euronext Brussel: Bel20 stijgt negende dag op rij

Foto Photo News

De Bel20 is voor de negende dag op rij hoger gesloten. De index met de 20 steraandelen in Brussel won 0,8 procent. Daarmee bleef de index wel licht achter op de andere Europese beursindexen. Beleggers putten moed uit het bericht dat China een flexibeler wisselkoersbeleid voorstaat.

Euronext Brussel: Bel20 stijgt negende dag op rij

Beleggers hopen vooral dat China zijn munt, de yuan, duurder zal laten worden tegenover de dollar. De voorbije twee jaar hield China zijn munt kunstmatig goedkoop om de Chinese export te stimuleren. Dat China zich bereid toont om de yuan duurder te laten worden, geeft beleggers moed dat de wereldeconomie een behoorlijk sterke koers vaart.

De Bel20 sloot 0,8 procent hoger op 2.549,84 punten, met 17 stijgers en 3 dalers.

Mobistar (+3,3% tot 43,64 euro) was de sterkste stijger in de Bel20. Het beurshuis Exane BNP trok zijn advies voor de telecomoperator op tot 'kopen'. Volgens Exane houden beleggers geen rekening met de gunstige vooruitzichten voor de vastelijnactiviteiten van Mobistar. 'Bovendien is de kans dat het aandeel fors daalt gering, gezien het royale dividendrendement van 10 procent.'

Exane is iets minder positief over Belgacom (+0,2% tot 25,96 euro) en Telenet (-1,4% tot 21,97 euro). De Fransen verlagen hun koersdoel voor Belgacom tot 28 euro en raden aan om het aandeel te houden, onder meer wegens het stevige dividendrendement en de defensieve kwaliteiten van Belgacom. Tegelijkertijd verlaagt Exane het advies voor Telenet van 'kopen' naar 'houden'. 'Een excellent bedrijf met goede groeivooruitzichten, maar het meeste goede nieuws zit al in de koers.'

Bij Bekaert zien de meeste analisten nog heel wat opwaarts potentieel. En dat ondanks het feit dat de staaldraadproducent recordkoers na recordkoers aantikt. In het eerste handelsuur klom de koers van Bekaert tot 148,05 euro, een absolute recordkoers. Maar ook de slotkoers van Bekaert (+1,3% tot 146,40 euro) is de hoogste ooit. De staaldraadgroep uit Zwevegem profiteert van zijn grote aanwezigheid in snelgroeiende Aziatische en Latijns-Amerikaanse markten.

Op de brede markt profiteerde Nyrstar (+2,9% tot 9,54 euro) van de grote honger naar grondstoffenaandelen wereldwijd. Beleggers verwachten dat een duurdere yuan de grondstoffenhonger in China, een grote invoerder van grondstoffen, levendig zal houden.

Op de fixingmarkt steeg Picanol (+7,4% tot 6,64 euro) naar zijn hoogste peil in ruim twee jaar. Luc Tack, de ceo van de weefgetouwengroep, blijft gretig aandelen van zijn bedrijf inslaan. Dat blijkt uit de insidermeldingen van de Belgische beurswaakhond CBFA.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud