Euronext Brussel: Colruyt breekt records

De Brusselse beurs is na een aarzelende start 0,8 procent hoger gesloten. De conjunctuurgebonden waarden, waaronder Bekaert en Umicore, sprongen eruit. Colruyt sloot, in afwachting van zijn jaarcijfers, op zijn hoogste peil ooit.

De Bel20 won 0,8 procent tot 2461,96 punten. Vooral Bekaert (+3,6 procent tot 144,75 euro) en Umicore (+2,1 procent tot 25,50 euro) boden steun. De Halse retailer Colruyt sloot 0,8 procent hoger op 194,10 euro. Colruyt kwam nabeurs met jaarresultaten.

Telenet (+0,9% tot 21,58 euro) is voor de tweede jaarhelft de chouchou van de analisten, bleek afgelopen weekend uit een rondvraag van De Tijd. De voorkeur stoelt op een 'perfecte mix' van groeipotentieel, voorspelbare resultaten en een aantrekkelijke waardering.

Het kabelbedrijf Telenet ziet het koersdoel bij Credit Suisse bovendien verhoogd van 25 tot 26 euro. Analist Paul Sidney verwacht dat Telenet in het tweede kwartaal opnieuw sterke resultaten zal voorleggen, mede omdat de prijzen van de breedbandverbindingen in België blijven stijgen.

Sidney verhoogt ook zijn koersdoel voor Mobistar, van 47,5 tot 49 euro. Mobistar won 1,9 procent tot 43,71 euro.

De G20 begroef afgelopen weekend de algemene bankentaks. De landen mogen individueel beslissen. België heeft al zo'n taks, waarvan de opbrengst in de begroting terecht komt. KBC noteerde 1,9 procent hoger op 32,76 euro. De andere financiële waarden moesten het ontgelden: Dexia en verzekeraar Ageas bengelden onderaan. Dexia verloor 0,6 procent tot 3,13 euro, Ageas was hekkensluiter met een duik van 2,5 procent tot 1,94 euro.

Op de brede markt schoot Option, na vijf zware verliesdagen op rij, 9,3 procent hoger op 0,59 euro.

Holding Bois Sauvage (stabiel op 173 euro) heeft haar belang van 5 procent in de Franse ramenproducent Atrya verkocht. De verkoop van het belang, dat Bois Sauvage aanhield via de groep Matignon Developpement, zou volgens de holding een positief effect hebben op de kasmiddelen, de resultatenrekening en het geconsolideerd eigen vermogen. Atrya kwam begin dit jaar nog in het nieuws door zijn investering in de Belgische ramen- en deurenspecialist Belisol.

Naast de verkoop van het belang in Atrya kondigde Bois Sauvage vrijdag ook een verdere vereenvoudiging aan van zijn investeringsstructuur. De holding koopt de minderheidsaandeelhouders uit van CBS Finance, het investeringsvehikel boven Bank Degroof en Berenberg Bank. Tegelijkertijd verkoopt Bois Sauvage ook 150.000 aandelen van Bank Degroof. Op die manier blijft de holding 14 procent van Bank Degroof in handen houden.

Eenzaam onderaan stond Movetis, met een verlies van 4 procent tot 8,81 euro. Dat is de eerste keer onder de 9 euro en het laagste peil sinds de beursgang in december. De daling is volgens een analist het gevolg van de gebrekkige liquiditeit van het aandeel en de beperkte nieuwsstroom tijdens de voorbije weken en maanden. En voor biotechbedrijven is die nieuwsstroom traditioneel van groot belang.

SR/KD

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud