Euronext: CP Invest wil 40 miljoen ophalen

Een nieuwe aanwinst van Care Property Invest: Residentie Tilia in Gullegem ©Care Property Invest

De Bel20 zakte maandag. Vooral de financiële aandelen doen het slecht. Vastgoedgroep CP Invest houdt stand na goede kwartaalcijfers en de bevestiging van plannen voor een kapitaalverhoging.

De Bel20 speelde 0,7 procent van zijn waarde kwijt. Brussel volgde daarmee de trend van de andere Euronext-beurzen. In Zuid-Europa liepen de verliezen nog hoger op. Het waren vooral de financiële aandelen die de indexen lager trokken, ook in Brussel waar Delta Lloyd (-4,1%), KBC (-0,7%) behoorlijk zakten. Delta Lloyd noteerde wel zonder het slotdividend van 61 cent. Zwaargewicht GDF Suez (-1,2%) droeg ook zijn steentje bij tot de zwakke prestatie van de Bel20.

Care Property Invest (16,37 euro, -0,2%), dat een portefeuille van circa 2000 service-flats heeft, bevestigde vrijdag nabeurs dat het van plan is door te gaan met een kapitaalverhoging. Financieel toezichthouder FSMA en de raad van bestuur moeten nog het licht op groen zetten, maar dat is allicht een formaliteit. De operatie loopt van 4 tot 17 juni en CP Invest wil maximum 40 miljoen euro ophalen. De exacte voorwaarden, zoals de prijs, zijn nog niet gekend. Bestaande en nieuwe aandeelhouders krijgen de voorkeur.

Het voorbije kwartaal zag het bedrijf zijn huurinkomsten stijgen van 3,13 naar 3,28 miljoen euro; het operationeel resultaat ging van 2,41 naar 2,68 miljoen. Net als bij de meeste andere vastgoedgroepen werd het nettoresultaat zwaar belast door de variatie van de reële waarde van de financiële activa. Het nettoverlies liep zo op van 0,66 tot 1,87 miljoen. Op het dividend heeft dat geen impact. De AV keurde op 20 mei een dividend van 63 cent goed en voor 2015 zou dat niet veranderen.

Tijdens het eerste kwartaal voegde CP Invest drie activa toe aan zijn portefeuille. Zo werd de aankoop afgerond van het project Tilia in Gullegem voor 2,25 miljoen. Het gaat om een groep van 15 wooneenheden voor senioren. In maart kocht CP Invest het project Drie Eiken in Lanaken voor 19 miljoen; hier komt tegen 2016 een woonzorcentrum met 122 vergunde rusthuisbedden. En na een openbare aanbesteding werd een project in Moerbeke toegewezen; hier zullen 22 assistentiewoningen gebouwd worden.

De netto-actiefwaarde per aandeel daalde van 6,37 euro per aandeel op 31 december naar 6,19 euro op 31 maart. De beurskoers ligt daar een eind boven. Het aandeel verloor een kleine 0,2 procent, maar de Bel20 0,5 procent en bovendien werd een couponnetje van 63 cent eknipt. Eigenlijk noteert Care Property Invest dus ruim drie procent hoger. Sinds 7 mei heeft CP Invest zijn maatschappelijke zetel in een gerestaureerde hoeve in Schoten.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud