Advertentie

Euronext: Hoger koersdoel geeft Retail Estates vleugels

Op de Europese aandelenmarkten leken de Griekse zorgen even van de baan. Een stevig koopadvies stuurde Retail Estates fors hoger.

De nieuwe Griekse machthebbers lieten voor het eerst in hun kaarten kijken over welke oplossing zij voor ogen hebben voor de schuldenberg van hun land. De ploeg van premier Alexis Tsipras stelt voor de uitstaande schuld te ruilen voor obligaties die gekoppeld zijn aan de economische groei van het land. Op een regelrechte schuldkwijtschelding, een zogenaamde 'haircut', sturen ze niet meer aan.

De Europese beurzen reageerden tevreden dat Athene dan toch niet op een regelrechte confrontatie met zijn geldschieters aanstuurt. De Euro Stoxx 50 won 1,3 procent. In Brussel hinkte de Bel20 achterop met een winst van 0,5 procent naar 3.557,03 punten.

De opvallendste beweging binnen de sterindex was de winst van GBL (+2,2%, 75,27 euro). Maandag nabeurs maakte de holding bekend dat 'sterke man' Albert Frère geen verlenging van zijn mandaat als bestuurder en CEO nastreeft.

Beleggers leken er dus niet bepaald het hart van in. En ook analisten relativeren het belang van het afscheid van Frère voor de GBL-belegger. 'Hoewel Frères charisma, netwerk en beleggersinstinct van het grootste belang zijn geweest in de ontwikkeling van het track-record van GBL, geloven we dat de holding zeer goed is voorbereid op het afscheid van Frère', stelt onder meer ING-analist Matthias Maenhaut. Sinds 2012 is de dagelijkse leiding van GBL al in handen van schoonzoon Ian Gallienne en Gérard Lamarche.

Voorts verhoogde KBC Securities het koersdoel van een tiental Belgische vastgoedgroepen. Voor de Bel20'ers Befimmo (+2,3%, 69,7 euro) en Cofinimmo (+1,5%, 110,35 euro) bijvoorbeeld gaat het om een vrij forse verhoging: het koersdoel gaat respectievelijk van 59 naar 67 euro en van 97 naar 116 euro. 

De aanpassingen zijn vooral een gevolg van de lage rente, die door het verse stimulusprogramma van de Europese Centrale Bank wellicht nog een lange tijd een realiteit zal blijven. Die lage rente laat vastgoedgroepen niet alleen toe zich goedkoop te financieren, beleggers zijn ook meer dan ooit tuk op de vastgoedaandelen omwille van het dividendrendement. 

Cofinimmo, Retail Estates en WDP (+2,3%, 70,30 euro) zien een 'houden'-advies gewijzigd in een 'koop'-advies. De vier favorieten van het beurshuis zijn weinig verwonderlijk net die drie, aangevuld met Intervest O&W (+4,2%, 24,73 euro).  

Met een winst van 5,5 procent naar 76,5 euro wist Retail Estates het meest te profiteren van zijn favorietenstatus bij KBC Securities. Analist Koen Overlaet-Michiels is vooral gecharmeerd door de ervaring van het management, de lange huurcontracten, de hoge bezettingsgraad (98%), de aantrekkelijke operationele marge, de jaarlijkae groei van de winst per aandeel en de intrinsieke waarde, en de gezonde balans. Het koersdoel voor het aandeel gaat in een trek van 68 naar 81 euro.     

Nog in de vastgoedsector kwam Bank Degroof nog eens terug op de aankondiging van projectontwikkelaar Banimmo (+2,4%, 8,6 euro), die een Amerikaanse hotelreus wist te strikken voor zijn gebouw nabij het kasteel van Versailles. 

Banimmo kocht de site in 2012 voor 6,75 miljoen euro. Het is een kantorencomplex, dat tot midden vorig jaar werd gehuurd door Mercedes-Benz France. De vastgoedgroep hoopt in de zomer een bouwvergunning te hebben om er een vier- of vijfsterrenhotel met 267 kamers van te maken.

Degroof verhoogt als gevolg zijn koersdoel van 9 naar 9,3 euro. Het advies blijft echter op 'houden', omdat het aandeel de afgelopen weken al stevig gestegen is tot in de buurt van het koersdoel. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud