Euronext - Stevige winst voor de biotech-Buffalo

©BELGA

De Bel20 is vlak geopend. Vlak is allesbehalve het woord voor Ablynx, dat dankzij een nieuwe Londense fan stevig hoger koerst.

In de Bel20 is beweging met een vergrootglas te zoeken. In de ochtendhandel noteert de beursgraadmeter zo goed als onveranderd en geen enkel aandeel in de indexkorf beweegt meer dan 1 procent in deze of gene richting. 

Idem voor Umicore . Het beurshuis Credit Suisse is eens nagegaan in welke 'stock picks' het tegen de trend in gaat. En selecteert zeven kooptips waar de rest van de City niet wild van is en zeven verkooptips van bedrijven waar de City wél de mond van vol heeft. Bij de 'contraire' kooptips staat materiaaltechnologiegroep Umicore.

We citeren het Londense beurshuis: 'We denken dat de markt onvoldoende de indekking van de metaalprijzen in euro - plus 15 procent jaar op jaar - én de oplossing van de flessenhalzen in de smelters - volumes plus 15 procent jaar op jaar - inschat. Dit kan zich vertalen in een winstherstel in 2015, gevolgd door een nieuwe groeicyclus dankzij een capaciteitsuitbreiding met 40 procent in 2016-17.'

Buiten de Bel20-korf is er wél beweging. De biotechnologiegroep Ablynx , met blauw-wit logo en Gents hoofdkantoor de Buffalo onder de beursgenoteerde biotechnologiebedrijven, heeft een nieuwe fan uit de Londense City: Taube Hodson Stonex Partners. Een mondvol waarachter een Britse fondsbeheerder uit Mayfair, het epicentrum van de Londense hefboomfondsen, schuilgaat. Taube Hodson Stonex bouwde recent een belang op van 4,35 procent. 

Voor Ablynx is het nieuws een welkome opsteker, het aandeel wint 3,2 procent tot 10,53 euro. Biotechnologiebedrijven leven niet zo zeer op het ritme van - meestal weinig zeggende - kwartaalresultaten, maar wel op nieuwsflow over de geneesmiddelen in ontwikkeling. En die flow was dit jaar niet echt positief. Het belangrijkst was de vertraging voor het onderzoek naar RSV, een ademhalingsziekte bij kinderen. Daardoor komt er pas ten vroegste eind dit jaar nieuws rond één van de middelen in ontwikkeling, wat in de biotech een eeuwigheid is. 

De microcap Keyware maakte een stevige winststijging bekend - al blijft de winst per aandeel van 0,045 euro klein - en gaat prompt zo'n 7 procent hoger. 

KBC Securities verlaagt het advies voor Banimmo van 'bijkopen' naar 'houden'. Het koersdoel zakt van 9 naar 8 euro. Het beurshuis zegt negatief verrast te zijn over de update rond twee moeilijker projecten van de vastgoedontwikkelaar. Het gaat ten eerste om North Plaza: in dat kantoorgebouw in hartje Noordwijk startte Banimmo de renovatie op, hopend dat de Europese Commissie er zou intrekken als huurder.

Dat lijkt tegen te vallen, zegt analist Koen Overlaet-Michiels: 'De beslissing viel eind maart. Er was geen officiële communicatie, maar het lijkt er op dat de Commissie een ander project heeft geselecteerd. Dat betekent niet alleen dat het gebouw zonder huurder en dus huurinkomsten zal blijven, maar we zien ook niet meteen alternatieven.'

Idem voor het winkelcentrum Urbanove in Verviers, waar Banimmo na het City Mall-debacle de meubels op eigen kracht wil redden. Daar lijkt volgens KBC de commercialisering trager dan verhoopt te lopen. Banimmo gaat 3 procent lager. 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud