Exits houden winstmotor Quest for Growth op koers

QfG cashte onder meer op de beursgang van Kiadis Pharma. ©euronext

Enkele lucratieve exits leverden investeringsmaatschappij Quest for Growth (QfG) een stevige winst op in het tweede kwartaal, ondanks het kwakkelend beursklimaat.

Het als gevolg van de Griekse crisis kwakkelende beursklimaat in het tweede kwartaal valt niet echt af te lezen uit de cijfers van QfG . De investeringsmaatschappij boekt een nettowinst van 17,7 miljoen euro of 1,19 euro per aandeel. De onderliggende portefeuille genoteerde en niet-genoteerde aandelen is nu 12,26 euro per aandeel waard, tegenover 9,53 euro eind 2014. De huidige beurskoers, 10,36 euro, impliceert dus een korting van 15 procent.

Maar terwijl in het eerste kwartaal stijgende aandelenkoersen de winst aandreven, was in de lente de private-equity portefeuille de hofleverancier. QfG boekte een stevige meerwaarde op de verkoop van Prosonix en Cartagenia, terwijl ook de beursintroductie van Kiadis Pharma de portefeuille een boost gaf.

Het management waarschuwt wel niet te extrapoleren en zegt op korte termijn minder exits te verwachten. Verse investeringen in niet-genoteerde bedrijven zullen vooral indirect gebeuren, via fondsen waarin de groep participeert.

Aliaxis

Een opgemerkte uitzondering is wel de extra investering in Aliaxis, de buizenproducent die op de gedigitaliseerde openbare veiling van Euronext verhandeld wordt.

In de beursgenoteerde portefeuille zijn er weinig grote bewegingen. Eerder was al bekend dat QfG volledig uit EVS stapte.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud