Advertentie
Advertentie

Facebook binnenkort in S&P500

De Dow Jones verloor voor de derde dag op rij terrein (-0,7%). Facebook wordt binnenkort opgenomen in de S&P500 en schoot 5 procent omhoog.

De Amerikaanse detailhandelsverkopen zijn in november met 0,7 procent gestegen. Dat is de snelste groei sinds juni. Het globale cijfer was beter dan verwacht, maar onderliggend valt op hoe de kledijverkopen in dalende lijn gaan.

Dat is onder andere te merken bij Lululemon, dat onder andere strakke yogapakjes verkoopt. Het aandeel tuimelde 12 procent lager tot 60,39 dollar. Het bedrijf verlaagt voor de tweede keer in drie maanden tijd zijn winstdoelstellingen voor dit jaar, al heeft dat niet enkel met de macro-economische omstandigheden te maken maar evenzeer met interne problemen.

Het management verwacht nu 1,6 miljard dollar omzet en 1,94 à 1,96 dollar winst per aandeel. In het vierde kwartaal zal de vergelijkbare omzet stabiel blijven tegenover vorig jaar.

Voor Lululemon is het een bijzonder moeilijk jaar geweest. Het moest onder andere een van zijn topproducten uit de rekken halen. Bovendien kondigden zowel de oprichter van het bedrijf Dennis Wilson en de CEO Christine Day hun vertrek aan.

Het aandeel van de sociaalnetwerksite Facebook zal volgende week vrijdag (20 december) na sluiting van de beurs worden opgenomen in de S&P 500 index. Het aandeel, dat binnenkort dus in heel wat indexfondsen zal opgenomen worden, won 5 procent tot 51,83 dollar.

Facebook neemt de plaats in van Teradyne, een bedrijf dat testapparatuur voor computeronderdelen maakt. De opname in de index werd mogelijk doordat Facebook nu aan alle criteria voldoet. Na de mislukte IPO van vorig jaar maakte het aandeel een comeback, met een klim van liefst 86 procent afgelopen jaar.

De Hilton-hotelgroep en Aramark, een bierverkoper op events van onder meer de Chicago Bears, beleven vandaag hun eerste beursdag. Aramark trok tegen 20 dollar per aandeel naar de beurs, en sloot op 22,70 dollar. Met de beursintroductie haalt het bedrijf 725 miljoen dollar op.

Bij Hilton is de opbrengst een pak groter: 2,34 miljard dollar. Ook Hilton trapte af op 20 dollar en finishte het debuut op 21,50 dollar. De op twee na grootste hotelgroep ter wereld noteert na een onderbreking van zes jaar weer op Wall Street.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud