Facebook leidt techsector hoger

Facebook stijgt sterk na goede kwartaalcijfers. ©AFP

Techaandelen kennen een uitstekende dag op Wall Street. De Nasdaq gaat 1,5 procent hoger. Beleggers verheugen zich op de sterke resultaten van Facebook en chipmakers zoals Qualcomm.

De korf van technologieaandelen is de beste presteerder van de S&P 500 en stijgt met 2,1 procent. Het beleggersoptimisme wordt verklaard door sterke resultaten van Facebook en de chipmaker Qualcomm die de impact van regulaties en doemberichten over een instorting van de Iphonemarkt wat temperen.

In het zog van de techaandelen gaat ook de brede markt hoger. De S&P 500 stijgt 0,7 procent.

Het steraandeel is Facebook met een winst van 9 procent. eleggers sluiten de sociale mediagigant opnieuw in de armen nadat uit de resultaten bleek dat het dataschandaal geen significante impact heeft gehad op de groei van het aantal gebruikers.

De winst steeg met 63 procent tot 5 miljard dollar. Het aantal maandelijkse gebruikers ging met 13 procent vooruit tot 2,2 miljard. Facebook noteert wel nog steeds zo'n 10 dollar onder de prijs net voor het dataschandaal losbarstte, maar heeft de geleden koersval wel al voor meer dan de helft weggewerkt.

De kredietkaartmaatschappij Visa stijgt 4,6 procent. Het bedrijf verraste analisten met beter dan verwachte kwartaalcijfers. Bovendien trekt Visa de winstprognoses op. Visa profiteert van de e-commerce omdat mensen online vaak met de kredietkaart betalen.

General Motors is een opvallende daler na teleurstellende kwartaalresultaten. De grootste Amerikaanse autobouwer neemt over het eerste kwartaal een stevige last in de boeken voor Zuid-Korea, waar de autobouwer met de vakbonden een drastische herstructurering van de onrendabele lokale fabrieken onderhandelt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud