Familie Janssen versterkt grip op UCB

Jean-Christophe Tellier, CEO van UCB ©ucb

Tubize heeft voorbije maandag voor 82,5 miljoen euro UCB-aandelen bijgekocht.

Dat staat op de website van de FSMA. Het betaalde 80,4 euro per aandeel.

Tubize, gecontroleerd door de familie Janssen, kondigde maandagavond in een persbericht aan dat het zijn belang in het farmabedrijf wou optrekken van 34,1 procent tot 35 procent. Dat betekent dat het 1,7 miljoen aandelen moet bijkopen.

Maar op het moment van de aankondiging had het dus al iets meer dan een miljoen stuks bijgekocht en was de helft van de klus al geklaard.

Tubize is een monoholding. De waarde ervan wordt enkel bepaald door de waarde van UCB-aandelen en de omvang van de schulden. De beurskoers ligt traditioneel zo'n 40 procent onder de intrinsieke waarde van een aandeel. Die continue korting weerspiegelt onder andere de moeilijke verhandelbaarheid van het aandeel. Veel Tubize-aandeelhouders volgen de langetermijnstrategie van de familie Janssen en zijn niet van plan hun Tubize-aandelen van de hand te doen.

ndien de familie Janssen ooit beslist haar belang in UCB te verkopen, zal de korting meteen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Maar daar moet je als belegger niet meteen op hopen. Integendeel. In het persbericht benadrukt Tubize nogmaals dat het als 'stabiele referentieaandeelhouder wil deelnemen aan het industrieel project van UCB.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud