Fed overtroeft Athene op Wall Street

Wall Street gaat door op zijn elan van gisteren, en klimt voort de hoogte in. Een nieuwe Griekse tegenslag laat zich amper voelen. Fitnesshorlogemaker Fitbit schittert op zijn eerste beursdag.

De positieve teneur op Wall Street is onder meer toe te schrijven aan de Federal Reserve. De Amerikaanse centrale bank liet woensdagavond weten dat de Amerikaanse economie sterk genoeg is om de rente nog dit jaar te verhogen. Maar voorzitster Janet Yellen liet ook verstaan dat de verstrakking van het monetair beleid in een rustig tempo zou gebeuren.

Ook de laatste Griekse mislukking kon de pret op Wall Street niet drukken. De ministers van Financiën van de Eurogroep gingen gisteren zonder vooruitzicht op een akkoord uiteen.

De Dow Jones sloot desalniettemin 1 procent hoger af op 18.116 punten. Ook de Nasdaq (+ 1,3%, 5.133 punten) en de S&P 500 (+ 1 %, 2.121 punten)deden het erg goed.

Fitbit, dat polsbandjes en fitnesshorloges fabriceert, maakte een succesvol debuut op Wall Street. Het aandeel koerste kort na de opening ruim 50 procent hoger, tot boven de 30 dollar. Het aandeel trok tegen 20 dollar naar de beurs. Daarmee werd Fitbit al duurder naar de beurs gebracht dan gepland, want de prijsvork lag aanvankelijk op 17 à 19 dollar per aandeel. Het sloot gisteren uiteindelijk 48,4 procenthoger af, op 29,68 dollar.

Iets minder goed verging het Oracle. Het softwareconcern moet een flinke hap inleveren, na de publicatie van zwakker dan verwachte kwartaalcijfers. Als gevolg van de dure dollar zag Oracle zijn omzet afgelopen kwartaal met 5 procent dalen, tot 10,7 miljard dollar. Het aandeel daalde met 4,8 procent naar 42,74 dollar.

Ook de kruidenierswinkelketen Rite Aid (-3,6%, 8,60 dollar) werd door beleggers afgestraft na de publicatie van zwakker dan verwachte kwartaalcijfers. Daarnaast stelde het bedrijf zijn ambities voor de rest van het jaar ook neerwaarts bij.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud