Financiële aandelen omhelzen Mario Draghi

Zuckerberg bij zijn recent bezoek aan Moskou

Wall Street ging aarzelend uit de startblokken, maar zowel de Dow als de Nasdaq sloten op winst. Alle ogen waren gericht op Facebook dat de kaap van 1 miljard gebruikers nam. Maar het waren de banken die met de prijzen gingen lopen

Het aantal mensen zonder job dat een werkloosheidsvergoeding vroeg, steeg de laatste week van september minder snel dan gevreesd. Dat meevallende nieuws in combinatie met de herbevestiging van de Europese Centrale Bank dat ze klaar staat om massaal obligaties te kopen, gaf de beleggers in New York moed.

Vooral de financiële aandelen profiteerden van de geruststellende toespraak van de ECB-baas. Bank of America werd druk verhandeld, bijna 160 miljoen stuks gingen over de toonbank en dat leverde een winst op van 3,29 procent tot 9,41 dollar. Citigroup, dat woensdag al profiteerde van een gunstig analistenrapport, doet er nog eens 2,64 procent bij tot 34,96 dollar.

De computerreus Hewlett-Packard ging aanvankelijk ruim 4 procent lager nadat hij woensdag al een pandoering van 13 procent had gekregen. CEO Meg Whitman waarschuwde toen voor een pittige winstdaling in 2013. De grootste computerbouwer eindigde uiteindelijk 0,2 procent hoger op 14,94 dollar. Whitman verzekerde in een gesprek met CNBC dat HP in 2013 ‘zijn bodem bereikt’. Na een jaar inwerken heeft ze ‘begrepen in welke activiteiten HP op de lange termijn kan investeren’. Whitman is ook van plan ‘nieuwe producten op de markt te brengen’.

Facebook dat nu op maandbasis meer dan een miljard gebruikers telt, opende anderhalf procent hoger. Een winst die in de namiddag verloren ging, maar op het einde van de rit kwam er toch 0,54 procent bij tot 21,95 dollar. Nog altijd een eind onder de 38 dollar waarmee het zijn Wall Street-avontuur begon op 18 mei.

Er zijn al 600 miljoen Facebookers die het netwerk gebruiken via een mobiel apparaat, tegenover 552 miljoen in juni van dit jaar. Een middel vinden om zijn inkomstenmodel aan te passen aan mobiele telefoons is een van de grootste uitdagingen waar de socialenetwerksite voor staat. En nog meer aanhang vinden in de groeilanden.

De Dow Jones sloot 0,6 procent hoger op 13.575 punten, de technologiebeurs Nasdaq boekte een winst van 0,45 procent tot 3.149 punten.

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud