Advertentie

FNG maakt Brantano opnieuw winstgevend

©BELGA

De modegroep FNG nam vorig jaar Brantano en Miss Etam en spreekt nu al over winstgevende activiteiten.

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG - met merken als Fred & Ginger, CKS en Claudia Sträter en de winkelketens Miss Etam en Brantano - boekte vorig jaar 458 miljoen euro omzet en 37,6 miljoen euro ebitda.

FNG, dat 550 winkels heeft in België en Nederland, kijkt ook optimistisch vooruit. 'We verwachten omzetgroei in de winkels en online', zegt het. En ook de winstgevenheid zal toenemen door processen te optimaliseren. 'Het aankoopplatform in Turkije, India en Hong Kong wordt steeds meer ingezet voor alle merken', klinkt het. 'En in de komende jaren zullen we het automatische logistieke platform van Miss Etam gebruiken voor alle kledingmerken.'

Vorig jaar nam FNG ook Brantano en Miss Etam over. Intussen zijn beide ketens winstgevend geworden, na een grondige herstructurering. Bij Miss Etam viel bijvoorbeeld het doek voor tachtig filialen. Met honderd overgebleven winkels was Miss Etam afgelopen jaar goed voor een omzet van een kleine 100 miljoen euro. Daarmee zijn de verkopen nog niet op het niveau dat FNG voorspelde toen het begin vorig jaar naar de beurs ging. 

FNG is voornamelijk in handen van de oprichters waaronder Dieter Penninckx. Ook Emiel Lathouwers (AS Adventure) heeft een belang. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud