FSMA analyseert koersvorming Thrombogenics

©Thierry du Bois

De financieeltoezichthouder FSMA is een analyse gestart van de koersvorming van Thrombogenics van de voorbije dagen. Het aandeel werd maandag gedumpt, hoewel nog niets bekend was over de beslissing om verder te gaan als een onafhankelijke speler.

Thrombogenics verloor de voorbije dagen flink terrein bij een indrukwekkend volume. Maandag kelderde het aandeel met ruim 11 procent en werden meer dan 600.000 aandelen verhandeld, vier keer het gemiddelde dagvolume. De Tijd achterhaalde dat het Leuvense biotechbedrijf was afgestapt van een verkoopscenario, wat deze ochtend bevestigd werd door Thrombogenics zelf. Het standalonescenario is een streep door de rekening van veel beleggers die hoopten nog een mooie prijs voor hun aandelen te krijgen.

De koersbewegingen van de voorbije dagen doen echter vermoeden dat er al flink wat marktpartijen op de hoogte waren van dat ongunstige scenario. Sinds vorige maandag tot dinsdag verloor Thrombogenics 18,1 procent.

'Wij hebben dat ook gezien en zijn de koersvorming aan het analyseren', zegt Jim Lannoo, woordvoerder bij de FSMA. Dat betekent nog niet dat er een onderzoek wordt opgestart. De FSMA heeft geijkte procedures om met dergelijke zaken om te gaan. 'Alle gegevens over insidertransacties, koers- en tijdsverloop worden eerst verzameld en geanalyseerd voor we verdergaan', klinkt het.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud