Advertentie

Ga eens short in ... kippen

©REUTERS

Shorters op Wall Street hebben de kippensector ontdekt. Ze zijn ervan overtuigd dat de sweet spot waarin kippenfokkers momenteel zitten, niet lang meer zal duren.

Shorters hebben de voorbije maanden een shortpositie van 12 procent opgebouwd in Pilgrim's Pride, de op één na grootste kippenfokker in de VS. Bij Sanderson Farms is dat intussen opgelopen tot 36 procent. Beide aandelen hebben er dit jaar een enorme rit op zitten.

De kippensector profiteert volop van ideale omstandigheden. De prijs voor een kilo kip staat op een record omdat steeds meer overschakelen van rund- naar kippenvlees. Bovendien zitten de voederkosten in dalende lijn dankzij een bijzonder goede oogst van soja en maïs. Kortom, kippenbedrijven boeken winstmarges waar ze al lang van droomden.

Maar dergelijke situatie trekt investeringen aan in nieuwe kippenfokkerijen waardoor het aantal geslachte kippen volgend jaar naar schatting met 3 procent zal toenemen tot een recordpeil, met lagere prijzen tot gevolg. Het mooie liedje lijkt ten einde te komen, waarop shorters maar al te graag inspelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud