Galapagos is 2 miljard euro waard

Onno van De Stolpe, CEO van Galapagos, tijdens beursintroductie op Nasdaq

Het aandeel Galapagos schiet meer dan 10 procent omhoog. De beurswaarde stijgt voor het eerst boven 2 miljard euro.

Galapagos  zet zijn opmars onverminderd verder. Deze week raakte bekend dat Fidelity, de grootste aandelenbelegger ter wereld, een belang van 7,1 procent in Galapagos heeft opgebouwd. Fidelity plaatste bij de beursintroductie op Nasdaq een enorm order in het orderboek, en kocht de dagen erna nog aandelen bij.

'Fidelity als aandeelhouder binnenhalen, was een van onze doelstellingen bij de beursgang op Nasdaq. We hadden nog nooit een afspraak met Fidelity kunnen vastkrijgen, maar deze keer lukte het wel. Die naam in je aandeelhouderslijst straalt zo’n vertrouwen uit naar andere investeerders. En normaal gezien zit zo’n partij wel voor aantal jaren in bedrijf', zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.

Deze week verhoogde het beurshuis UBS het koersdoel voor Galapagos tot 50 euro. En nu Galapagos op Nasdaq noteert, zullen ook Amerikaanse beurshuizen en brokers waarderingsrapporten beginnen uitsturen.

©Bloomberg

Het aandeel is sinds begin dit jaar al verdrievoudigd. De beurswaarde stijgt boven 2 miljard euro. Het gaat erg hard: pas een maand geleden stak het Mechelse bedrijf de neus boven 1 miljard euro

Dat is al een half miljard meer dan Thrombogenics op zijn piek waard was. En meer dan de huidige beurswaarde van bijvoorbeeld Bekaert of Ontex.

Goudmijn

Het bedrijf zit met zijn reumapil Filgotinib op een goudmijn. De studies op 900 patiënten leverden in april uitstekende resultaten op. Daarmee is de kous evenwel nog niet af. Partner Abbvie moet de komende maanden uitmaken of het de laatste patiëntenproeven voor zijn rekening neemt. Analisten schatten dat de pil - die in het beste geval in 2019 op de markt komt - op zijn piek 3 à 5 miljard euro per jaar kan opleveren. Het grootste deel daarvan is voor AbbVie. Galapagos zal royalties opstrijken als een percentage van de omzet. Dat percentage ligt tussen de 'low teens en low twenties'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud