'Geduldige MDxHealth-belegger wacht groot potentieel'

Het beurshuis Berenberg schat het potentieel voor de prostaatkankertest SelectMDx in Europa en de VS op meer dan 1 miljard dollar.

Het kankerdiagnosebedrijf MDxHealth  is vandaag de grootste stijger op de Brusselse beurs: +19 procent tot 3,36 euro. Berenberg herhaalde zijn koopadvies voor het aandeel. Het koersdoel gaat wel naar beneden, van 6,10 tot 5,75 euro, maar dat is nog altijd het dubbele van de slotkoers van vrijdag.

'Het aandeel biedt 100 procent stijgingspotentieel voor geduldige beleggers die door de kortetermijnmist heen kijken en focussen op het aanzienlijke langetermijnpotentieel', klinkt. De analisten verlaagden hun omzetverwachtingen voor de periode 2018-'20 met 3 à 4 procent. Aanleiding zijn de lagere volumeverkoop van de prostaatkankertest ConfirmMDx in het tweede kwartaal. Sindsdien verloor het aandeel een vijfde van zijn waarde.

De Berenberg-analisten vinden die koersval overdreven. 'Beleggers onderschatten de versnelling van SelectMDx, de andere prostaatkankertest met een veel groter potentieel. Op middellange tot lange termijn kan het bedrijf profiteren van SelectMDx die met een Amerikaans marktaandeel van 20 procent tot een waarde van 16 euro per aandeel kan leiden.'

De analisten schatten het potentieel voor de test in Europa en de VS op meer dan 1 miljard dollar. Tegen eind 2022 mikken ze op een penetratie van 4 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect