Genticel bleekjes op eerste beursdag

Benedikt Timmerman. ©Dieter Telemans

Genticel zorgt op zijn eerste beursdag voor een grote ontgoocheling. Het Franse biotechbedrijf kreeg een introductieprijs van 7,90 euro mee. Te hoog, oordeelt de markt. Het aandeel verliest meer dan 13 procent.

In de aanloop naar zijn beursgang plaatste Genticel ruim 5 miljoen aandelen tegen 7,90 euro per stuk, goed voor samen bijna 40 miljoen euro. Het was al duidelijk dat de inschrijvingen voor de beursgang vlot liepen. Er werd gewag gemaakt van een vrij grote interesse bij zowel institutionelen als retailbeleggers, zowel in Frankrijk als België.

Genticel verkocht welgeteld 5.022.151 aandelen tegen 7,90 euro per stuk, een koers die meer aanleunt bij de bovenkant van de vooropgestelde vork van 6,75 tot 8,25 euro. Het haalt zo 39,7 miljoen euro op.

De inschrijvingsperiode liep donderdag af. Vanaf vandaag/vrijdag wordt het aandeel verhandeld in Parijs, met een tweede notering in Brussel. Het 13 jaar oude Franse bedrijf heeft duidelijke banden met ons land: de stichter en CEO is de Belg Benedikt Timmerman, net als veel van de vroege investeerders. 

Het bedrijf, dat therapeutische vaccins maakt tegen baarmoederhalskanker onder de naam Procervix, werkt ook samen met de Universiteit Antwerpen.

Biotechspecialisten noemen Genticel 'beloftevol', maar waarschuwen voor het risico dat het bedrijf rond slechts één product is opgebouwd. Pas wanneer de doeltreffendheid van Procervix is bewezen, kan het middel tegen 2021 op de markt komen. Tot nu heeft het enkel Fase 1 van het onderzoek doorlopen. Tegen 2017 zouden resultaten bekend moeten zijn van Fase 2, wat onderzoek inhoudt bij 220 patiënten. Verwacht wordt dat het bedrijf een begeerlijke prooi wordt als die Fase 2 met succes doorlopen wordt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud