Advertentie
Advertentie

Google boven 1.000 dollar

Foto Reuters ©REUTERS

Het internetaandeel Google maakte een sprong van 13,5 procent. De Nasdaq won 1,3, terwijl de winst van de Dow Jones beperkt bleef tot 0,2 procent

Het aandeel Google schoot 12 procent omhoog naar 1.008 dollar na uitstekende kwartaalresultaten en rondde voor het eerst in zijn geschiedenis de kaap van 1.000 dollar.

Wie in augustus 2004 aandelen kocht bij de beursgang van het internetbedrijf, zag zijn inzet sindsdien maal twaalf gaan. Het koersdoel van de meeste beurshuizen ging meteen naar omhoog en va-rieert nu van 880 tot 1.175 dollar.

De kwartaalomzet van Google steeg naar 14,9 miljard dollar en de winst per aandeel naar 10,74 dollar.  Belangrijker voor beleggers was dat het aantal betalende clicks met26 procent steeg. Daartegenover staat wel dat de prijs die bedrijven betalen per click op een van hun advertenties met 8 procent daalde.

Dat heeft alles te maken met het groeiende belang van mobiel internet en van mobiele advertenties. Bedrijven betalen minder voor reclame die gebruikers van smartphones en tablets te zien krijgen dan voor reclame op desktops.

Advertenties zijn nog steeds veruit de belangrijkste inkomstenbron van Google, al steeg de omzet in de categorie ‘Other’, waaronder de inkomsten uit de Android Play Store,  met 85 procent. ‘In dat tempo kan ook dat een aanzienlijke business worden’, zegt een analist.

Motorola blijft intussen wel een blok aan het been van Google. Van een ommekeer is nog geen sprake. Die divisie verloor in het voorbije kwartaal nog eens 248 miljoen dollar. En het management waarschuwt dat de resultaten ervan nog ‘een tijdje volatiel’ zullen blijven.

De resultaten van Google staan in schril contrast met die van Yahoo!, dat eerder deze week een omzet-daling bekendmaakte. Yahoo!, onder leiding van Marissa Mayer (ex-Google), verlaagde tevens zijn omzetprognose voor het vierde kwar

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud