Google primus op Wall Street

Wall Street herpakte zich gisteren nadat het donderdag in het laatste handelsuur diep in het rood was gegaan door spanningen in Oekraïne en Gaza. Google nam de markt op sleeptouw.

Wall Street nam gisteren wraak voor de verliezen die het donderdag in het laatste uur nog moest incasseren. De crash van het passagiersvliegtuig MH17 in Oekraïne en het Israëlische grondoffensief kelderden toen de koersen, met verliezen tussen de 1 à 1,5 procent.

De Amerikaanse beurzen wonnen gisteren tussen de 0,7 en 1,5 procent en maakten zo de val van een dag eerder (bijna) ongedaan. De Dow Jones won 0,7 procent en ging weer vlot boven de 17.000 punten, alsof het dat record nooit kwijt was geweest. De sterindex klokte af op 17.097 punten. De Nasdaq - die donderdag 1,5 procent verloor - deed die score er gisteren weer bij.

De Amerikaanse beleggers richten de blik immers niet enkel op de geopolitieke ontwikkelingen maar ook op de stroom van bedrijfsresultaten. Donderdagavond kwam de internetgigant Google met cijfers en die oogden beter dan het analistenleger op Wall Street verwachtte.

Google haalt zijn inkomsten vooral uit digitale advertenties op de eigen sites. De cijfers voor het tweede kwartaal bewezen dat dat zakenmodel nog altijd klopt als een bus. De gemiddelde prijs van de internetadvertentie nam met 6 procent af, maar Google compenseerde dat door het volume aan mobiele advertenties met een kwart te doen groeien.

De bijhorende resultaten spreken boekdelen: de omzet klokte af op 12,7 miljard dollar, meer dan de verwachte 12,3 miljard. De nettowinst bedroeg 3,42 miljard dollar, beter dan de geschatte 3,23 miljard dollar. De winst per aandeel steeg van 4,77 dollar naar 4,99 dollar.

Google zit bovendien op een aanzienlijke cashberg van 61,2 miljard dollar, wat het bedrijf in staat stelt een reeks overnames te doen, zoals het recentelijk deed met domoticastart-up Nest Labs. Beleggers stuurden het aandeel van Google 3,7 procent hoger.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud