Hoe juweliers wel varen bij duurdere huizen

Een opvallende stijger vandaag op Wall Street is de luxejuwelier Tiffany & co, die de winstverwachting voor het hele jaar optrekt.

Gisteren nog groot nieuws dat de Nasdaq Composite Index na dertien jaar nog eens boven 4.000 punten ging, vandaag doet de graadmeter dat in relatieve stilte nog eens over: na anderhalf uur handel staat hij op 4.005 punten, na een stijging met 0,27 procent.

Ook de Dow Jones (+0,15%) en de S&P 500 (+0,10%) houden het positief en blijven maar hoger kruipen, al zetten twijfels over de uiteindelijke impact van de gevolgen van het nucleaire akkoord met Iran, die de olieprijs wat opdrijven, in het algemeen een kleine domper op de markten wereldwijd.

In de VS is de voornaamste richtingaanwijzer vandaag de Case-Shiller-index voor de huizenprijzen in de twintig grootste steden. En die prijzen gingen er er liefst 13,3 procent op vooruit tegenover een jaar eerder, de sterkste stijging sinds februari 2006.

Vandaar naar de als een diamant schitterende resultaten van Tiffany & co is niet eens zo vergezocht. Het zijn volgens sommige analisten de stijgende vastgoedprijzen die, samen met de stevige prestatie van de aandelenmarkten, de beter bemiddelde Amerikaan het vertrouwen geven om toch nog af en toe eens in diep in de buidel te tasten voor een stel oorhangers of een halsketting.

Al hielp het minstens zo hard dat Chinese kopers in het derde kwartaal vielen voor de schitteringen van het luxehuis. Tiffany & co heeft vooralsnog geen schrik van afkoeling in China en opent er dit jaar vier winkels, om tot 26 te komen.

De juwelier kon beter dan verwachte derdekwartaalcijfers publiceren (nettowinst van 94,6 miljoen dollar tegen 63,2 miljoen een jaar eerder), blijft erbij dat de verkoop dit jaar 5 procent hoger dan vorig jaar uitkomt én trok de winstverwachting voor het volledige jaar op. Tiffany & co koerst na goed anderhalf uur handel ruim 8 procent hoger.

Helemaal aan het andere eind bungelt de maker van spraakherkenningssoftware Nuance (-13,7%) - bij ons bekend als opslorper van de L&H-spraaktechnologie - dat de verwachtingen helemaal niet waarmaakte. Nuance verwacht voor het hele jaar 2,03 tot 2,09 miljard omzet, waar analisten hadden gerekend op 2,10 miljard.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud