IBA casht 62 miljoen op laatste probleemdossier

IBA-CEO Olivier Legrain ©BELGA

Olivier Legrain, CEO van de specialist in kankerbestrijding, heeft nu alle geërfde probleemdossiers afgerond.

IBA , de Waals-Brabantse specialist in kankerbestrijding, heeft de verkoop van zijn belang van 40 procent in IBA Molecular afgerond. Uiteindelijk casht IBA 62 miljoen op de in moleculaire geneeskunde gespecialiseerde dochter, meer dan de eerder aangegeven 55 miljoen.

Met de verkoop is de zes jaar oude joint venture met het Koreaanse SK Capital nu helemaal afgewikkeld. Die joint venture leverde de voorbije vier jaar veel meer gebikkel dan winst op en was één van de probleemdossiers die CEO Olivier Legrain van zijn voorganger Pierre Mottet erfde. Andere lang aanslepende dossiers waar Legrain een punt achter zette waren de verkoop van dochter Bioassays en een zeven jaar (!) aanslepend conflict met het universitaire ziekenhuis van Essen (Duitsland).

Nu alle erfenissen opgeruimd zijn, kan IBA focussen op de kernactiviteit: protontherapie, die toelaat kankercellen tot de millimeter precies te bestralen. Daarin zijn de Waals-Brabanders wereldmarktleider, mede dankzij de doorbraak van de relatief compacte ProteusOne protontherapiecentra.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud